mandag den 15. oktober 2012

I øvrigt mener jeg...

* At det er vanvittigt at hele den vestlige verden sidder i åndeløs spænding og følger en dumdristig vovehals, der - sponsoreret af en dum energidrik -  vil slå verdensrekorden i frit fald. Hvor mange millioner koster sådan et projekt? Og ja, det er muligt at projektet også har forskningsmæssig bevågenhed og interesse, men så lad NASA står for det, som et regulært forskningsprojekt og hold energidrikken ude af billedet.
Synes, det ville klæde energidrikkens pengestærke bagland (og mange andre i samme kaliber) at smide deres millioner efter noget velgørenhed i stedet. Men det er der nok ikke tilstrækkelig prestige i, desværre.

* At det er komplet uforståeligt at den almindelige gennemsnitsdansker ikke ser mere nuanceret på de dokumentar-programmer, der vises på tv.
Hvordan kan dokumentaren om Carina ("Pigen, der ikke ville dø?") få så mange til at udmelde sig donorregistret? Det er en redigeret udsendelse, og folkene bag dokumentaren har vinklet deres historie, således at man som seer næsten sidder tilbage med en frygt for, at der kommer onde læger og tager organer ud af kroppen på de syge, mens de sover? Det er folkene bag dokumentaren, der har lagt denne vinkel på historien og ikke et billede af virkeligheden!? 
Jeg får det skidt af den fejlfinder-tendens, der præger vores tilgang til sygehusvæsenet (og mange andre 'væsener' i samfundet i øvrigt).
Jeg forbliver medlem af donoregistret - fik slet ikke tanken at koble det (medlemsskabet) sammen med udsendelsen, før jeg læste i medierne at telefonen hos donorregistret dagen efter udsendelsen var rødglødende af mennesker, der ville meldes ud.
Jamen, jeg forstår det faktisk ikke. 
Gør du?
                                                               Spørgsmålstegn

4 kommentarer:

Lotteriet sagde ...

Jeg meldte mig ind da jeg var 20 og melder mig ikke ud igen. Mine nærmeste skal ikke stå i den situation at skulle tage stilling til, om mit kadaver kan hjælpe op til 8 andre mennesker. Det har jeg gjort for dem.
Min børn blev tvunget til at tage stilling, da de blev 18, for jeg vil ikke bestemme hvad de vil.

Man skal bare huske, hvis man melder sig ud, at man så, efter min mening, ikke burde kunne modtage organer, hvis man selv skulle komme i den frygtelige situation.

Hvis jeg kunne bestemme, så var alle donorer pr. automatik, medmindre man selv melder sig ud, eller sætte regler for, hvilke organer de vil donere.

Tv er et godt medie, men man skal huske at bruge sin sunde fornuft og ikke bare tage alt for gode varer. Kanalerne kan vinkle enhver historie, som de vil, ligesom man kan læse statistik som en vis mand læser biblen.

Blot min lille meming..
Nyd efterårsferien!!

Lotte :O)

Maries bageri sagde ...

Enig i alt hvad du skriver. Og nej, det må have været rædselsfuldt for Karinas familie, men hvorfor skal det gå ud over hjertesyge eller nyresyge?

(OK nu prøver jeg for fjerde gang at læse de gnidrede bogstaver... Jeg ER ikke en robot :))

GiSP sagde ...

Jeg har ikke set noget af det, men tænkt nøjagtig det samme som dig. Nogle gange bliver jeg bare så træt, når folk opfører sig som en flok får, der blindt følger et eller andet uden at tænke selv.

Mit Helle sagde ...

Tak for jeres kommentarer ... Debatten om organdonation har så mange nuancer og rummer store etiske dilemmaer. Det er rigtig fint at få aktualiseret debatter som den, fx. via omtalte dokumentar, men det holder bare ikke, hvis folk tror at en sådant program er et billede af virkeligheden/sandheden.
Carina blev ikke erklæret hjernedød - hun fik livet tilbage og kom sig ovenpå ulykken. Det er en positiv historie!