tirsdag den 1. februar 2011

Legeme og ånd: Zumba og Kierkegaard


På billedet her sidder og jeg forbereder mig til aftenens studiekreds (læs herom senere i dette indlæg), mens yngstepigen spreder de store pigers Bratz-dukker ud over stuegulvet.


Om tirsdagen har jeg altid ondt et eller andet mærkeligt sted i min krop. Ofte et sted i kroppen, som jeg slet ikke var klar over indeholdt noget, som det kunne gøre ondt i. Det begynder med et "av", når jeg står ud af sengen (mavemuskler?) og fortsætter så egentlig dagen igennem med et lille diskret "av", når jeg går op ad trapper (lægmuskler/røvmuskler?), når jeg stiger ud af bilen (rygmuskler?), løfter den 2-årige (skuldre?) eller klør mig i nakken (arme?). Men det gør ondt på den fede måde og det er jo fordi at  jeg mandag aften har været til zumba.
Jeg var længe om at hoppe med på bølgen, fordi jeg for det første nok bare generelt er lidt længe om at hoppe på trend-bølger (til gengæld topper jeg så, mens andre bliver trætte af trenden, erklærer den for "yt" og er videre til det næste - så det er lykkes mig at være lidt "last year"-agtig umoderne alle dage) og for det andet fordi, jeg var så monstermeget overbevist om at det der zumba på ingen måde var noget for mig. Jeg er rytmikspasser, dansespasser, tager ofte fejl af højre og venstre og så er jeg i elendig form både på styrke og kondition. Det har siden vist sig at  de nævnte ting er PRÆCIS de grunde, der gør at zumba I DEN GRAD er noget for mig.


Og hvor kommer Søren Kirkegaard så inde i billedet i dette indlæg? Hmm, koblingen er noget med legeme vs. ånd - for tirsdag aften går jeg i en studiekreds, hvor vi i øjeblikket har kastet os over (udvalgte dele af) SK's forfatterskab.
Det er god hjernegymnastik og rigtig dejligt at læse sammen med andre. Indrømmet: Jeg tager jo ikke lige "Enten-Eller" ned fra hylden herhjemme og studerer lidt Søren Kierkegaard. Aldrig! Men at være i et læsefælleskab med andre nysgerrige, det holder hundrede.
Ligesom det holder hundrede at ryste røv sammen med mange andre.


Jeg er ikke den eneste, der blogger om zumba i dag. Tjek:


http://kvindekendditjob.blogspot.com/


Helle

2 kommentarer:

Mai sagde ...

Hihi, ja godt du får tanket op på både sjæl og legeme - man kan jo ikke have det hele i hofterne :o)

ettej sagde ...

Jeg går også til zumba onsdag eftermiddag.
Har noget af et kordinerings-problem når arme og ben skal samarbejde med bagdel og hofter. Men hvor er det altså givende til legemet.
Kan kun give dig ret: Det er rigtig, rigtig godt og sjovt!