søndag den 24. februar 2019

Aldersbetinget

To gange på en uge blev mærkatet 'aldersbetinget' skåret ud i pap for mig. 

Første gang var til en gynækologisk undersøgelse, og jeg skal nok spare jer for detaljerne, jeg vil blot nævne at dét, der havde bragt mig til denne undersøgelse, viste sig at være helt harmløst - og: Aldersbetinget

Senere samme uge var jeg en tur forbi optikeren, for jeg kan for at sige det lige ud, ikke se en skid med de briller jeg har, hvorfor jeg næsten ikke bruger dem mere, men klarer mig med kontaktlinser. 
Jeg bad om at få lavet nye briller, og da den udvidede synstest var overstået overbragte ung, flot, bredskuldret optiker (sådan husker jeg ham i hvert fald, men der kan meget vel være tale om en erindringsforskydning i det, at jeg under det meste af synsprøven kun så tal og bogstaver, ikke ham!) den nedslående besked at som om det  ikke var nok, at mit syn er blevet væsentlig ringere i løbet af de sidste to år, så er der så også sket det, at mine øjne ikke længere kan skifte imellem at se langt og se kort. Sidder jeg og ser tv, vil jeg ikke kunne kigge ned og læse i min telefon. Fænomenet er aldersbetinget (der var den igen), og kan afhjælpes med: Glidende overgang!
Lige da han sagde da fik jeg en oplevelse af at mit lige nu er en lang glidende overgang til alderdommen. Og sådan er det jo med alder. Den er aldersbetinget og en glidende overgang. 

Så nu sidder jeg her som en anden gammel krage og prøver at vænne mig til de nye briller med glidende overgang. 



Ingen kommentarer: