fredag den 12. august 2016

Paris i mit hjerte #3

Tænker man på ferie som lig med noget, hvor man slapper af, bader og bare sådan 'hænger ud', så er det ikke en storby man skal rejse til. 

Vi gjorde os derfor også mange overvejelser inden vi valgte Paris som primær sommerferiedestination, fordi vi godt vidste at det kunne blive lange hårde sightseeingdage. 

Efter de første 3-4 dages hardcore byvandringer og køreture i metro med massive kulturelle og historiske indtryk, satte vi tempoet ned. Det føltes helt rigtigt og vi trængte til det. Ikke mindst fordi vejret i den grad viste sig fra den mest sommerlige side med 35-37 graders varme og sol fra en skyfri himmel.
Én hed snap fra Paris. 

Vi hang lidt mere ud i parker og på caféer, og blev lidt længere hjemme i lejligheden. 
For selvom vi havde 9 dage i Paris, så vidste vi jo godt at vi ikke kunne nå at se alt det, vi gerne ville. Både fordi udbuddet er så enormt, men også fordi vores interesser på flere punkter stak i forskellige retninger. 
Jeg var fx den eneste, der gerne ville besøge flere kunstmuseer end de to, vi allerede havde været på: Musée Rodin og Louvre.


Familien Birkenstock!
Det er godt at have en plan at lægge ud med, men endnu bedre at tilrette den plan i takt med at man finder ud af, hvor mange timet orker vi i træk, hvor langt gider vi køre, hvor varmt bliver det i morgen osv. 

Den dag vi havde planlagt til den store Disneylandtur, kunne vi se i vejrudsigten ville blive den varmeste på hele ugen. Op til 38 graders varme og bagende sol. Det magtede vi simpelthen ikke, så vi flyttede turen to dage frem og var således i Disneyland på en dejlig varm, men let overskyet fransk sommerdag. Perfekt!


Centrum i Disneyland er den kæmpestore lyserøde Torneroseslot.
På én gang så smukt og fascinerende, samtidig med at jeg en klam syntetisk plastic-smag i munden!Ingen kommentarer: