søndag den 7. august 2016

Paris i mit hjerte #2

Turistfamilie i Paris, sæt i gang!

Samtidig med os ankom en uges hedebølge i Paris. Det betød at vi sigtseede byen i 35-38 graders varme, og derfor allerede på dag 2 medbragte en køletaske med kolde vandflasker, hver eneste gang vi forlod vores base.

Denne køletaske viste sig mange gange på ferien at være sin vægt værd i guld, og selvom den var så tudegrim, lysegrøn og med stropper, så vi kunne bære den som en rygsæk, så var vi SÅ glade for at have den med. 
En ½ liters flaskevand kostede på de mest turistede steder nemt 3-4 euro, så vi sparede mange penge ved at fylde vores egne hjemmefra. Man kan uden problemer drikke vand fra vandhanen i Paris. Hver aften fyldte vi flaskerne 1/4 del op og lagde dem i fryseren, og fyldte dem så med vand inden inden afgang.

Udover vand blev følgende en helt fast del af vores foreberedelse til ture ud i byen:

  • Appen Next Stop Paris, genial app, hvor man indtaster den lokation, man vil besøge, og derefter får en præcis beskrivelse af, hvordan man kommer derhen med enten metro eller bus.
  • Bogen Turen Går til Paris, fra Politikens forlag. Jeg besluttede for nogle år siden at købe 'Turen går til' fra de lande, vi besøger, og Paris har således fået plads i reolen ved siden af Turen Går til Island.
  • Hjemmesiden Storbyinfo, som bugner af gode råd, tips og tricks. En side, vi havde meget stor glæde af. 


Vi er ikke en familie, der står tidligt op i ferier og suser afsted fra morgenstunden. Det gjorde vi kun én eneste dag, og det var den dag, vi tog til Disneyland. 
Børnene og til dels ham, der har en viesesring magen til min, sov længe (til ved 9-10 tiden), og jeg var hver dag den første oppe (mellem 6 og 7), og stornød at sidde stille i stuen og læse eller bare hygge med telefon eller iPad.

De fleste dage kom vi afsted ved 11-tiden, men det skete også at vi blev hjemme og spiste frokost, og derefter tog ud - og blev ude til efter aftensmad.


Morgenmad i Paris

De dage vi spiste frokost ude (på café eller restaurant) tog vi aftensmaden hjemme i lejligheden, og det var altid baguette med et udvalg af oste, pølser, skinke og grøntsager.

På den måde kunne vi holde forbruget bare en lille smule nede, hvilket var lidt af en udfordring. Byferie er dyrt og man bruger bare mange penge hele tiden. Det vidste vi godt, og vi havde sparet op, men derfor prøvede vi nu alligevel at spare, hvor vi kunne.Moderne kunst ved George Pompidou-centret.
Et fedt kvarter, hvor vi tilbragte en eftermiddag og aften.Rodin Museet var fantastisk. Både udstillingerne indendøre, men i særdeleshed den efterfølgende tur rundt i haven,
hvor Rodins mange smukke bronzeskulpturer er placeret rundt omkring. 
Jeg havde især glædet mig helt vildt til at se skulpturen 'Grubleren' (Le Penseur), men blev noget skuffet,
da vi så at den var pakket ind i stillads, pgs renovering.
Heldigvis var der både skister og andre udgaver af værket flere steder på museet.

Fra haven ved Rodin-museet. Museet er i den hus, hvor kunsteren boede. Et meget smukt gammelt palæ.Pantheon. Engang var det en kirke, men i dag fungerer den smukke bygning som mausolæum.
her hviler berømte franskmænd, bl.a: Jean-Jacques Rosseau, Victor Hugo, Jean Paul Sartre og Alexandre Dumas.
Louvre. Hold nu op, det er stort! Stort som i fysisk KÆMPEstort, men også stort som i
helt vildt imponerende. Vi skulle selvfølgelig ind og se portrættet af Mona Lisa, men det var ikke
det mest spændende ved besøget. Det synes vi udstillingen med Napoleons private gemakker var.


1 kommentar:

Birgitte B sagde ...

Charter er lige så dyr som by-ferie mht. at spise. Sådan oplevede jeg det i hvert fald i vores ferie på Mallorca. Vi lavede morgenmad hjemme for at spare lidt også. Kh. Birgitte