mandag den 21. marts 2016

Påskeland '16 #1

Kendissen Mascha Vang skriver på sin blog, at hun som ung troede at Palmesøndag var opkaldt efter den afdøde svenske statsminister Olof Palme! Derfor til ære for Mascha og andre, der måtte være i tvivl:


Den kristne påsken indledes med Palmesøndag. 
Det var dagen, hvor Jesus på et æsel red ind i Jerusalem for at fejre den jødiske påskefest sammen med sine disciple. Da de ankommer til byen, bliver Jesus hyldet som en konge af folket. Folkeskarerne jubler af Jesus og vifter med palmegrene (heraf navnet 'Palmesøndag') som hyldest. 
Dagen efter ændrer alt sig. Glæde bliver til frygt og vrede, tillid til svigt, hyldest til forsagelse. Liv til død. Og opstandelse.


Min palmesøndag var i topklasse. Først på dagen deltog jeg i påskekoncert i kirken. Stor og dejlig oplevelse at synge påskedramaet igennem sammen med andre i et rum, der er som skabt til netop det. I virkeligheden er kirkerummet jo langt mere et syngerum end det er en snakkerum.

Senere på dagen besøg af mine forældre fra Århus. Mormor og morfars indtog i vores hjem vækker altid stor glæde og lykke hos både store og små. 

2 kommentarer:

www.skøreliv.dk sagde ...

Rigtig god påske til dig og dine! Og tak for update på Palmesøndag; det er godt lige at få styr på fakta; jeg var også super-glad for din Lucia-opdatering i december!

Mit Helle sagde ...

Velbekomme :)
Og også rigtig god påske til dig og dine.