søndag den 12. januar 2014

Grønne linser og én på 42

Det er noget, jeg har brug for hjælp til.  Hvis du ved nogen om grønne linser, så bliv for Guds skyld hængende.

Her er en pose med grønne linser:


Og her er bagsiden af posen, hvoraf det fremgår, hvordan jeg skal tilberede linserne:
Der står at linserne skal sorteres og skylles inden kogning, skylningen er jeg med på, men sorteres? Hvordan? Hvad er det, jeg skal sortere væk? Når jeg kigger ned i posen, ser de fuldstændig identiske ud alle sammen?

Grønne linser. Jeg kan ikke fordrage grønne linser. Eller røde for den sags skyld. Foretrækker linser fra bageren og mine kontaktlinser :) Men nu er der en hel del grønne linser i mit liv i de kommende uger. Pyha.

Vi skal på kur! Fra i morgen og fire uger frem køres der slavisk frem efter en kur Christian Bitz har delt ud af. Jeg har fundet den via hans facebookside 'Luk munden og let røven' (bedre slanketip findes næppe) og nu vil jeg prøve.

Det er kun anden gang i mit liv, jeg følger en færdigsyet kur, første gang er ca. fem år siden og dengang var det noget  Lene Hansson-halløj med 'sund og slank på 8 uger' og det var meget effektivt.

Mit fokus er ikke stort på selve det at tabe mig, sjovt nok er jeg meget mere optaget af, om jeg har viljen til at gennemføre. Det vil vise sig om fire uger, men jeg er vældig opsat her aftenen før kick-off.

Jeg har fødselsdag i dag. 
Og hvis jeg var statsminister, ville jeg bestemme at alle mennesker, der ønsker det, altid må have fødselsdag om søndagen.
Vågnede langsomt. Fik serveret kaffe på sengen. Drak den og læste lidt, mens jeg lyttede til mand og piger, der puslede i køkkenet. Blev kaldt på - og sunget for og inviteret til dejligt morgenbord med pandekager. 
Tussede rundt og hyggede, ordnede søndagsting herhjemme intil sidst på eftermiddagen, hvor vi kørte til Vejle og stod på skøjter i tusmørket, inden vi rundede dagen af med at spise på 'Flammen', ny kæde-konceptrestaurant, som er en dejlig og tiltrængt variant til Jensens og Bones, som jeg egentlig ikke er så vild med.

Selfie fra skøjtebanen:
Det holder max at være 42 år. Føler mig klart klogere, stærkere og langt mere moden, end da jeg kun var 41. 

6 kommentarer:

Domus1 sagde ...

Kære Helle
Først et stort tillykke med fødselsdagen; håber du har nydt den.
Det med sortering af linser: Jeg kender ikke til brug af den slags linser; men mon ikke det er lidt som med gule ærter? Man kan jo lige, når man hælder dem i skålen, kontrollere for dele, der ikke ser rigtige ud - og, når man så hælder skyllevand på, kan det være nogle "svømmer ovenpå", kan man "skumme" dem fra. - Altså en let form for grovsortering.
Jeg ved ikke, om linser er tungere eller lettere end vand (massefylde); men de, der forholder sig forskelligt fra mængden, er måske ikke så gode.
Når man i en pose (uvaskede) kartofler kan finde (kartoffellignende) sten - maskinsortering - kan man sikkert også finde uvedkommende ting i linser - tærskning.
Held og lykke med din kur.
Har du tænkt over, at landmænd aldrig fodrer deres dyr med hvedeprodukter - kun visse kyllinge-opdrættere giver deres kyllinger hvedekorn, for de skal tage hurtigere på i vægt. Denne ekstravægt findes da i form af ren fedtflomme.
Jeg har ingen videnskabelige beviser på min idé, men når landmændene ikke fodrer deres dyr med hvede (ikke på grund af prisen), var det måske en tanke værd, om det da er sundt (vægtmæssigt) for den humane dyrerace at spise så mange hvedeprodukter.
Kærligst
Domus

Lotte Sallingboe sagde ...

helt vildt tillykke med dagen!!

Fruen i Midten sagde ...

Forsinket tillykke med dagen :-) Din ene datter - hende længst oppe, til venstre på billedet ligner min datter som var de søstre! Glæder mig til at læse mere om dit linse-sorterings-projekt ;-)

Haveheksen sagde ...

Man SKAL sortere linser for ellers - og her kommer så worst case - så kan man knække/flække en kindtand i en sådan grad, at den skal rodbehandles og der skal en krone på.
Det kan blive (det blev!) meget, meget dyrt at spise sundt:-(
Men selv uden småsten i er det alligevel en god ide at hælde dem i en skål vand og fiske alt udefinerbart som flyder rundt i overfladen op og kør så lige fingerene igennem flokken af linser. Hvis der er noget, der skurre mod skålen er det sikkert en lillebitte mikrosten

Anonym sagde ...

Hej Helle
Du skal hælde linserne i asken fra ildstedet, iføre dig forklæde og begynde at sortere. Efter få minutter kommer de sødeste tøjklædte mus og små fugle med tørklæder og hjælper dig og det bliver en fest.
Er der mange linser i den kur ? for jeg har det fuldstændig ligesom dig og forstår simpelthen ikke den fødevare. (har den listet i samme kategori som selleri) Held og lykke med projektet. Lyder i øvrigt som en fantastisk dejlig fødselsdag.
Kh Lisbeth

Mit Helle sagde ...

Kære alle jer,
Tusind tak for jeres kommentarer og input vedr. den ækle spise LINSER.

KNUS fra Helle