fredag den 17. januar 2014

Derfor lå der et smadret æble i indkørslen

Jeg blev for lidt siden spurgt om jeg vidste, hvorfor der ligger et smadret æble i vores indkørsel.

Ja, det ved jeg.

Det var i morges og jeg var sent på den. Havde ikke lige fået set ud af vinduet, at min lokale afdeling af verden var fuldstændig dækket af sne. Mine døtre og jeg fløj ud og ind af badeværelset og ud og ind mellem hinanden, som vi altid gør om morgenen. Af de helt utrolig mange ting, jeg blev anmodet om at tage stilling til, var én særlig relevant, nemlig om jeg vidste hvor Mellempigens overtræksbukser var. Jævnfør snevejret. Hvor de var? Ikke i den nederste skuffe i den grønne kommode i entréen. Ikke i skabet i Lillepigens værelse, hvor jeg til gengæld fandt et halstørklæde, som jeg har ledt efter længe. Ledte dernæst i kælderen, hvor vi har helt utrolig mange ting liggende. Der var de heller ikke.
Op fra kælderen igen og nu var klokken virkelig mange, så jeg instruerede barnet i at tage strømpebukser under sine almindelige bukser og regnbukser udenpå til snevejret. Endelig ud af døren, stor taske over venstre skulder, nøgler i venstre hånd og i højre en plasticboks med dagens frokost. Ovenpå denne et æble og en pose med gulerødder, fint balancerende. 
Herefter sker følgende: Glider i sneen, men undgår at falde, taber æblet, bøjer mig for at samle det op, hvilket får tasken til at  glide ned af min skulder og slå madkassen ud af hånden på mig. Madkassens låg går op, og mine to rugbrødsmadder med torskerogn falder ud, heldigvis indpakket i madpapir. Får det samlet ind og lagt i boksen, men glemmer æblet, da det er sunket ned i en bunke sne og ikke kan ses.
Får sat mig ind i bilen, tændt denne og stiger derefter ud igen for at skrabe ruderne rene for sne. Siddende i bilen igen, bakker jeg ud af indkørslen, og lige da jeg skal til at sætte i fremadgående gear og køre afsted mod arbejde, siger det 'PLING' inde i mit hoved, og jeg kommer i tanke om, hvor Mellempigens overtræksbukser er. Kører op foran huset igen, standser og stiger hurtigt ud, skynder mig mod døren. Træder på vejen i noget, der splatter under sneen og på mine støvler. Løber ind i huset, ned i kælderen og løfter en flyttekasse væk, hvorefter en kasse under denne kommer til syne. Den kasse hvori overtræksbukserne ligger.
Mellempigen bliver glad, tager imod bukserne og jeg suser ud af døren igen. Og ser at det er æblet, jeg har trådt i. 
I løbet af dagen smelter al sneen og det eneste, der vidner om min stressede morgen, er et udsplattet æble i indkørslen. 
Nu ved I også, hvorfor det ligger der.

God weekend!

2 kommentarer:

Sysleren sagde ...

Og så blev det heldigvis weekend :-)


Håber ikke, at æblet var alt for svanet eller at det frøs alt for meget alene derude i kulden.

Dorthe sagde ...

Puha en morgen :) Godt det kun var æblet der kom til skade :)