lørdag den 9. marts 2013

Kagen Herman

Mellempigen på 10 år har i den forgangne uge været at finde i vores køkken i en frekvens, vi ikke har kendt til før. Det er der selvfølgelig en årsag til og den hedder Herman. Hun har været SÅ optaget af Herman og af at følge den instruktion, som hun studeret så mange gange, at det halve kunne være nok. Og sat flueben ud fra de dage, der var klaret.

Herman er en kage. En venskabskage!  Og til trods for at den fungerer som en form for kædebrev (som jeg afskyer), er vi alle meget optagede af Herman, som er en naturligt gærende kage. Kædebrevs-agtigt eller ej, det her er sjovt!
Mellempigen fik sin del af Herman af en rigtig god veninde, sammen med opskriften, som kan læses her:



Kagen Herman 
Herman er en venskabskage. Han er en naturligt gærende kage og derfor er det 
vigtigt at Herman IKKE står i køleskabet. Han skal stå ude på bordet uden låg på, 
han skal stå i lyset, og når du rører i ham, skal du huske at skrabe kanterne. 

Advarsel: Hvis Herman ikke bobler, er han død! 

Dag 1 Du får Herman 
Dag 2 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 3 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 4 Herman er sulten. Giv ham 
• 2 dl mælk 
• 2 dl hvedemel 
• 2,5 dl sukker 
Dag 5 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 6 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 7 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 8 Rør i Herman 2-3 gange om dagen 
Dag 9 Herman er sulten igen. Giv ham det samme som på dag 4 
Del ham herefter i 5 lige store dele og giv ham til 4 af dine venner 
Dag 10 Herman er sulten igen. Giv ham 
• 1,5 dl olie 
• 2,5 dl sukker 
• 3 æg 
Olie, sukker og æg piskes først sammen og tilsættes herefter sammen 
med 
• 3,5 dl hvedemel 
• 2 tsk bagepulver 
• 1 tsk salt 
• 100 g nødder 
• 100 g chokolade 
• 2 revne æbler 
• 2 tsk kanel 
Rør alt sammen og hæld Herman i en stor rund form, ca. 26-28 cm i 
diameter. 
Stil ham på nederste rille i ovnen og bag ham 35-45 min ved 175 grader 
Pas godt på Herman – God fornøjelse…! 



Vi er nået til dag 9.
Dejen er blevet fodret 2 gange.




Og delt i fem, sådan at fire venner kan få deres del på mandag og påbegynde nye venskabskager, hvis de har lyst:



I morgen skal kagen bages færdig. Den lyder lækker ud fra opskriften - man går sjældent fejl af æbler, kanel og chokolade, men jeg vil se (og smage) resultatet, før jeg udtaler mig om noget som helst!

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Helle
Jeg har bagt 1 portion af Kagen Herman, men havde kun 1 veninde der ville overtage 1 portion. Jeg er på dag 5 med 3 portioner, tror du man kan bage Herman før tid?

HelleA sagde ...

Hej Maria,
Jeg ved det faktisk ikke, men ville da prøve at gøre det, hvis jeg var dig! Da vi havde Herman i huset, var det børnene, der delte ud til deres kammerater og vi fik altid flere tilbage, når kammraterne så skulle dele :-) Derfor endte vores Herman-eventyr desværre med at jeg smed de sidste portioner ud. Hvis du gør forøget - og det lykkes, må du meget gerne smide en kommentar her - det er da nyttig info for andre Herman-interesserede!
Kh Helle

Anonym sagde ...

Hvor kan man finde opskriften på herman fra bunden.???