mandag den 9. juli 2018

Endelig ferie

Jeg googlede 'Best beaches in Barcelona' og nåede lige at få den vildeste wauw-oplevelse over billeder af hvide sandstrande med palmer, da jeg så opdagede, at det var billeder af beaches på Barbados, jeg havde på skærmen.

Heldigvis er der også de lækreste sandstrande i og ved Barcelona, og det er rart at tænke på, når man ved at temperaturen på vores sommerferiedestination i juli og august kan komme op og kysse de 35-40 grader! 

Feriestemningen er så småt ved at indfinde sig, sådan rigtig vaskeægte ferieferie er det kun Lillepigen og jeg, der har nu. Ham med vielsesringen magen til min har ikke fået ferie endnu, og de to store piger har sommerjobs. 

Den ældste, hende jeg kalder Storepigen (hun hedder Marie) er landet på den anden side af den vilde tur gennem studenterland, og sikke en fest!
Dagen, hvor hun fik hue på, dagen, hvor der var dimission, dagen med studenterkørsel, og dagen, hvor vi om aftenen holdt studenterfest for hende i haven med familie og venner. In between rendte hun også til veninders studentergilder, så vi har nærmest ikke set hende i 14 dage. Men nu er den herlige studentertid ovre, og hun sidder i billetlugen i Givskud Zoo resten af juli.

Som afsløret i indledningen rejser vi til Barcelona denne sommer. Endnu engang har vi fundet et genialt match via Homeexchange, eller det var nu den catalonske familie med tre børn, der fandt os - og vi skal bytte boliger i 12 dage. Jeg har skrevet en del indlæg om konceptet 'Homeexchange', så tjek mine etiketter med ordet og de gamle indlæg vil poppe op.

Vi er big time fans af denne ferieform, som både er billig (der er ingen penge involveret i selve boligbyttet), komfortabel (vi skal bo centralt i en stor lejlighed, og der vil være et værelse til hvert barn, stort køkken og alt, hvad vi skal bruge) og nemt, fordi det hele er arrangeret hjemmefra, og vi er i tæt kontakt med byttefamilien. Vi skriver i øjeblikket næsten dagligt sammen og får styr på alle detaljer vedr. flyafgange, parkering i Hamburg Airport osv. 

Jeg glæder mig helt tosset til at komme på ferie. Sidste år gik hele vores sommer med at lave nyt køkken. Resultatet var det hele værd og vi har elsket det hver dag, siden det blev færdigt, men vi var nærmest ikke ude fra matriklen HELE ferien. Vi har ikke været afsted på andet end et par weekendture i Danmark i det år, der er gået. Så vi synes at vi fortjener en ferie så meget.

Har du været i Barcelona? Så smid meget meget gerne dit bedste minde fra byen og har du et par tip, så er jeg også meget interesseret i at høre dem. Tusind tak!3 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Rigtig god tur til Barcelona. Dejlig by!! Hvis du gider, kan du læse, hvad Donnaen og jeg bedrev, da vi brugte nogle dage i Barcelona i vinterferien i 2016. Du skal starte her http://fruenimidten.blogspot.com/2016/02/intereuropisk-jetlag.html
Måske kan noget af det bruges som inspiration :-)

Mit Helle sagde ...

Tusind tak kære ‘Frue’, det vil jeg meget gerne læse.

Birgitte B sagde ...

Barcelona er bare dejligt. Jeg kan anbefale, at gå en tur i parken og så tage svævebanen ud over vandet og ned til havnen. Fantastisk tur :-) Kh. Birgitte