søndag den 18. februar 2018

Vinterferie18 #2

Noget af det jeg elsker allermest ved at have ferie er at vågne langsomt. Vi sover ikke længe i vores familie, og det først pip høres typisk før kl. 7. Så stikker Lillepigen hovedet ind til os, og siger noget i retning af 'God morgen, må jeg tænde for tv'et' og så dapper hun af igen, når hun har fået sit tilsagn. I virkeligheden kunne hun bare tænde, for  hun må altid gerne se tv om morgenen på fridage, men jeg synes det er så sødt at siger god morgen og spørger.
Mange gange er jeg allerede vågen, når hun kommer ind, og er jeg ikke, så bliver jeg det omgående, for jeg har altid været en skovl til at falde i søvn igen, hvis jeg først er blevet vækket. 
At være vågen er så langt fra det samme som at stå op -  og mellem de to begivenheder, kan der for mit vedkommende gå flere timer. Timer, hvor jeg ligger i min seng, mærker en ny dag begynde, mærker mig selv, min krop og mit humør. Jeg tænker klar om morgenen og det er sket rigtig mange gange i mit liv at en stor beslutning eller en god idé er skabt i min hjerne i netop denne stille morgenstund.
Udover at tjekke op på diverse sociale medier, elsker jeg også at læse i sengen.
På denne søndag morgen i et lille hyggeligt sommerhus i det vestlige Jylland, var jeg løbet tør for læsestof, så det blev en kryds-og tværs quiz i et gammel ugeblad, jeg kastede mig over. Da den var løst, lå jeg længe og kiggede ud af vinduet, kunne se græsplæne og himmel fra min seng, og to beslutninger formede sig i mit hoved:

1. Harry Potter-bogen, som jeg læser højt for Lillepigen skal læses færdig indenfor de næste tre dage. Vi har en aftale om at se filmen sammen, når vi er færdige med bogen, og det glæder hun sig megameget til.
2. Jeg vil afprøve 5:2 kuren. Jeg påstår at det er umuligt for mig at faste, men jeg ved det jo ikke, for jeg har aldrig prøvet det. 

Nå ja, og så er jeg jo simpelthen så godt gift, at jeg på storts set alle fridage, får serveret kaffe og også tit morgenmad på sengen. I dag bare kaffe, lige som jeg havde lyst til.
1 kommentar:

A + K = ♥ sagde ...

Harry Potter og feriehygge lyder bare skønt!

- A