lørdag den 9. juli 2016

Gøre-huset-klar-til-boligbytte-fasen


Den skønne mand, der har en vielsesring magen til min, har omsider også fået sommerferie, og vi er trådt ind i 'gøre-huset-klar-til-boligbytte-fasen.

Det er en fase, som lige kræver tre dybe indåndninger og en fælles high-five, for det er omfattende for vores vedkommende. Vi bor i et stort hus, roder som ind i helvede og kommer sjældent i bund med ret meget. Og her vil min mand helt sikkert sige: Orkhh! Det kunne være meget meget værre, og det har han ganske givet ret i...

Vi kender turen, for det er femte gang, vi holder ferie på den måde, at vi bytter hus. 

Listen hedder 1) Belgien i 2012 2) Stockholm i 2013 3) Reykjavik i 2015 4) Frederikssund 2015 (påskeferie) og nu 5) Paris 2016.

Denne ferie skal vi bytte med en (amerikansk) familie fra Paris. En far, en mor og to små drenge. 
Det at lukke mennesker, man ikke kender, ind i sit hjem, endda mens man ikke selv er hjemme, er i høj grad et spørgsmål om gensidig tillid. 

Det er dét spørgsmål, vi aller oftest bliver stillet, når vi fortæller at vi holder husbytte-ferier ...  Hvordan har I det med at der bor nogle vildt fremmede i jeres hus?
 Vores svar er meget enkelt, for det har vi overhovedet ingen betænkeligheder over. Ikke én eneste faktisk. Og de gange, vi har gjort det, har kommunikationen før og under opholdet mellem dem, vi skulle bytte med og os, været så hyppig og livlig, at faktisk overhovedet ikke føles som fremmede mennesker. 

Det, der optager os (og det er måske mest mig, det vil jeg ikke udelukke), det er at vi ønsker at vores hjem tager sig ud fra sin allerbedste og pæneste side, og for at komme derhen, er der liiiige en del ting, der skal gøres og ordnes. Det fede er så, at det alt sammen er opgaver, vi alligevel skulle have løst, nu har vi bare en deadline, der er vigtig for os, og derfor får vi det gjort!

I dag har vi fået ordnet:

  • Oprydning i en reol, omfattende udsmidning af ca. 30 ringbind med indhold af alt lige fra 10 år gamle forsikringspapirer, kontoudtog, lønsedler, en masse dokumenter fra min tid på lærerseminariet, artikler, opgaver, synopser og noter, det hele røg UD. 
  • Udplantning af diverse blomster og krydderurter i krukker på terrase og i udestue, en opgave der krævede mere end ét besøg hos blomsterafdelingen i det lokale supermarked
  • Om- og udplantning af husets få indendørs potteplanter + indkøb af lidt nye. 
  • Tur til genbrugsstationen med et ukendt antal affaldssække med plast, pap, papir, tøj og en hel del til  'småt brændbart'.
  • Rengøring af kælderareal, vask af trappe og rensning af filter på vaskemaskine
  • Grundig rensning af pumpe og noget andet, som jeg har glemt på opvaskemaskine, samt  oprydning og rengøring af 'skraldespandsskabet' under vasken.

Det lyder måske skørt at vi gør alt det - og meget mere til - for at kunne tage på sommerferie, men sådan er det, og heldigvis så er jo tiltag, der kommer os selv til glæde, når vi kommer hjem igen. (Reolen har jeg fx.  villet rydde op i mere end et år!)

Mens vi knokler rundt, snakker vi om vores ferie, lægger planer og glæder os megameget til at komme afsted på onsdag. 
2 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Vores forældre lånte altid en lejlighed af en familie på Nørrebro fra jeg var 15 til jeg var 23 år - det fungerede rigtig godt! Elsker ferierne i Kbh og turen fraAalborg er jo lige til.
God tur til Paris - det er den skønneste by.

- A

Mit Helle sagde ...

Tusind tak - og rigtig god sommer til dig/jer også :)