torsdag den 3. marts 2016

Dagens højdepunkt: Jeg har købt en bog

Jeg læser rigtig mange bøger, men jeg køber meget få. De bøger, jeg læser, har jeg oftest lånt på biblioteket eller af kolleger og veninder.

Det sker dog at der er bøger, jeg ikke vil nøjes med at låne, men bare eje. 

Har netop bekræftet købet af bogen Underdanmarks Jægersoldater, skrevet af Lisbeth Zornig, Michael Lindholm og Lotus Turell, for lige siden den udkom i oktober 2015 har jeg vidst at det var en bog, jeg bare måtte have. Så jeg ønskede mig den til jul, men fik den ikke-  og heller ikke til min fødselsdag i januar, og nu har jeg altså selv købt den.Jeg er stor beundrer af Lisbeth Zornig Andersen, og af det kæmpestore arbejde hun gør for at give udsatte mennesker, og især udsatte børn,  en stemme. 
I mit arbejde møder jeg mange af de udsatte og sårbare børn, der som voksne måske kommer til at omtale sig selv som 'brændte børn'. 
Fordi jeg er AKT-lærer (AKT = Adfærd, Kontakt og Trivsel) på en stor byskole er begreber som underretning til kommunen, børnesamtale, paragraf 50-undersøgelse, alkoholproblematik og mistrivsel dagligt nærværende i mit lærerarbejde.

Jeg møder de her børn,  mens der er ild i dem så at sige, (for lige at blive i det sproglige billede med de brændte børn), og hver eneste gang, jeg råber op på vegne af et barn, og er med til at skubbe netop det barns livsbane i en bedre retning, så føler jeg virkelig at det jeg laver, giver mening. 


Jeg speedlæste Zornigs bog, Vrede er mit mellemnavn, mellem jul og nytår i 2011 - det kom der dette blogindlæg ud af - et indlæg, jeg er særlig glad for, fordi Lisbeth Zornig selv har kommenteret :)

I 2012 oplevede jeg hende for første gang til et foredrag i Århus, og siden da har jeg både været på et virkelig fedt og lærerigt kursus hos Huset Zornig, og til et foredrag i Vejle, hvor Lotus Turell var foredragsholder sammen med Lisbeth Zornig.

Jeg elsker inspirerende mennesker, der deler af deres erfaring, overskud og viden. Jeg er vild med folk, der kan kommunikere på mange kanaler samtidigt og som brænder for at få deres budskab igennem. Og jeg er ikke i tvivl om at den slags mennesker (der er heldigvis mange) baner vej og giver håb og livsmod til andre.

2 kommentarer:

www.skøreliv.dk sagde ...

Dejligt med inspirerende mennesker, der gør en prisværdig indsats for andre! Tak for et dejligt indlæg!

Mit Helle sagde ...

Velbekomme - og rigtig god fredag til dig :)