lørdag den 14. februar 2015

Helle og Monopolet

Jeg gætter på at der er mange andre end mig, der har haft lyst til at ringe ind til Mads og Monopolet en lørdag formiddag. Ikke for at bidrage med et dilemma, som de aktuelle monopol-deltager kunne drøfte, men for at give sit besyv med til de dilemmaer, monopolet har oppe at vende.

Sådan havde jeg det helt vildt i dag. Talte højt med fra bilen under dilemmaet med en ung kvinde, der ikke kunne beslutte sig for, om hun skulle udskyde sit psykologi-studie et år og ved samme lejlighed give afkald på den perfekte bolig, for at rejse til Canada og satse på den helt store kærlighed, som hun havde mødt derovre under et studieophold.

Monopolet bestod i dag af Søren Fauli, Barbara Moleko og Stephanie Surrugue, tre mennesker jeg udelukkede har høje tanker om, men de fik simpelthen, efter min mening, tegnet billedet i det her dilemma alt alt for unuanceret op.

Dilemmeet kom til have som omdrejningspunkt, om kvinden skulle 'droppe' sin fornuftige, gode og sikre tilværelse i Danmark, med fokus på uddannelse, relevant studiejob og stabile boligforhold -  eller om hun skulle flytte til Canada og ind i kærestens tilværelse, hvilket så kunne betyde at hun måtte tage noget 'tilfældigt' arbejde (job på café eller hos Mac Donalds blev nævnt som eksempler), for at tjene til dagen og vejen. 
Pigen sagde selv i oplægget over telefon, at det at skride til Canada for at prøve kærligheden af jo ikke rigtig gav noget til cv'et, og når alt nu kørte på skinner for hende i Danmark, så var det jo  ikke helt nogen ordenlig grund til at sætte det hele over styr. 

Og hertil er det så at JEG siger:
Jo, kære unge kvinde, der er den bedste grund, der overhovedet kan være i hele verden, nemlig kærligheden og ønsket om at finde ud af om den kan briste eller bære.

At bo i Canada et halvt eller et helt år, med alt hvad det indebærer at omhu, planlægning, sats og chance er da i den grad noget, der vil komme til at give personlig robusthed, og det jeg sad og råbte i bilen, var at hun selvfølgelig ikke skulle søge arbejde på en café, men i stedet finde noget, der nemt kunne kaldes studierelevant - Et job med børn, handicappede, ældre, hjemløse, socialt udsatte eller hvad ved jeg, der er da utallige jobs med fokus på medmenneskelighed og relationer, der vil tilføre ballast og styrke til enhver kommende psykologs erhvervsmæssige fremtid. 

Den nuance havde monopolet slet ikke øje for, men med undtagelse af Stephanie, var de da enige om at den unge kvinde skulle rejse over til sin kæreste. Ellers finder hun jo aldrig ud af om det skal være dem forevigt. 
Dagens udgave af det herlige radioprogram kan høres her.
Ingen kommentarer: