mandag den 10. februar 2014

Har været en Bitz i fire uger

I fire lange uger har jeg fulgt denne komplette kur, udarbejdet af ham den lækre madguru Christian Bitz, og jeg kan med stolthed berette at det er gået over al forventning.
Allerede i optakten, da ham der har en vielsesring magen til min og jeg talte om og planlagde at kaste os ud i fire-ugers projektet, kunne jeg tydeligt mærke at det for mig, i ligeså høj grad var en viljesudfordring, der gjaldt om overhovedet at kunne gennemføre, som det var et slankeprojekt.

Kuren har tre principper:
- Ud med kulhydrat, ind med protein og grønt
- Fokus på øget mæthed og derfor mindre portioner
-Motion

Altså ingen nyheder der, det er som Christian Bitzs facebookside hedder: Luk munden og let røven.

Retterne er lækre, nemme at lave og fyldt med knas, smag og gode sager. Hvis vi altså ud af denne ligning trækker de grønne linser, rødbeder i soya og et par andre ting, som var så fæle at jeg allerede har glemt, hvad det var.

Jeg gennemførte!
VI gennemførte. Den første uge var hæslig. Jeg gik småsulten i seng 3-4 aftener i træk, tænkte konstant på mad og havde de vildeste sukkerabstinenser. Men de dage har jeg allerede glemt, for de afløstes hurtigt af markant bedre nattesøvn, mindre træthed i hverdagene, totalt fravær af hovedpine - generelt et øget velvære. 

At vægten så også sagde minus 2.5 kg efter den første uge, gjorde bare lysten til at fortsætte endnu større.
De to første uger var veg vi ikke fra manuskriptet, men det blev vi nødt til i de efterfølgende uger. Der kom en fest, en tur til København, gæster og familiebesøg indover, og derfor var det ikke muligt at være helt så slavisk. Men med omtanke og kraftig reduceret indtagelse af især alkohol, lykkedes det mig at smide i alt 4 kg på fire uger.
Fire kilo er et hul ind i bæltet. Og det er de mørkeblå bukser, bagest i skabet, dem der strammede så irriterende om maven. 

Så det var ikke svært at beslutte sig, da jeg blev spurgt, om vi ikke skulle vende bladet og køre en runde mere forfra. Det er vi begyndt på i dag. Og tro mig, jeg glæder mig. 

Snapshot fra gårsdagens travetur i vinterblæst. Ud af landevejen, gennem skoven, op ved plantagen og tilbage igen. Med podcast af et af favoritradioprogrammerne i ørerne.


3 kommentarer:

GiSP sagde ...

Tak for linket. Jeg har gemt dokumenterne og tænker, at det da skal prøves!

Mit Helle sagde ...

Velbekomme - og pøj pøj med projektet, hvis du kaster dig udi det.
Det blev hurtigt en vane for os at tilberede morgendagens frokost lige efter at vi havde spist afstensmad. Vi har ikke tid til at snitte og skrælle om morgenen.
Glæd dig til morgen-ruggrøden - den smager himmelsk!

Anonym sagde ...

Hvor Sejt, Helle, tillykke med succesen og de tabte kg og ønsker dig forsat god kamp :o)
KH RikkeH