lørdag den 16. februar 2013

Hold your horses

Lige som jeg gik rundt herhjemme og himlede op, postede Linda dette indlæg, hvor hun udtrykker præcis det, jeg gik og himlede op over! 
Tak Linda, jeg er så enig med dig!

Problemet i sagen om hestekød, der sælges som oksekød, er ikke at det er hestekød. Det er, at vi som forbrugere, selvfølgelig må kunne regne med, at en vares indhold svarer til det, der er angivet på varens emballage. Fødevarebrancen har et massivt troværdigheds-problem, hvis det viser sig, at man ikke kan være helt sikker...

Dét er sagens kerne.

Ikke hestene!

Det, jeg himlede op over, var et indslag i nyhederne, hvor en utrolig irriterende studievært, forsøgte at hænge en slagtermester ud og gøre ham til hele miserens Bad Guy. Det sku' være hans skyld, var man ikke i tvivl om. 

Slagteren solgte i sin butik et produkt, som han kaldte 'pizzahak' og af dette produkts emballage fremgik det, at der var tale om en blanding af kød fra både ko og hest. 
Det produkt havde slagteren forhandlet i 20 år og ingen havde nogensinde interesseret sig for det. Men nu var fanden løs og manden måtte stå og forsvare sig, selvom han ingen lov eller regel havde overtrådt?

Jeg har aldrig hørt om en pizza med hestekød og jeg mindes ikke, når jeg har siddet og pløjet menukortet igennem hos diverse pizza-udbringere,  nogensinde at have bemærket en pizza med hestekød.

Og det er jo skidt. For hvis pizzariaerne køber pizzahak, velvidende at det indeholder andet end oksekød og bruger det på oksekødspizza'er, så havner jeg som pizzaspisende forbruger i samme båd som den Findus-lasagnaspisende, nemlig at jeg har købt én vare og fået udleveret en anden?
Den historie synes jeg nyhederne skulle have gravet i!

Hestekød, som er en fast del af varesortimentet hos rigtig mange slagtere er lige pludselig blevet det værste, vi kan spise - men hallå, jeg ville dele forargelsen, hvis der var tale om kød fra rotter, hunde eller katte ... men det er der jo ikke. (Vel? Please? Bare det ikke bliver det næste!?)
Det, der forager mig i denne sag er ikke, om jeg spiser hest eller ej, det er at jeg vil vide, hvad jeg spiser og hvad jeg køber!

2 kommentarer:

GiSP sagde ...

Jeg er tidligere hestepige og ville aldrig spise hest frivilligt. Omvendt kan jeg heller ikke få brækfornemmelse med tilbagevirkende kraft over, at jeg måske har spist det. Men hold da op, hvor bliver jeg tosset over, at man ikke kan stole på, hvad det er, man putter i munden, og jeg vil rigtig gerne se en offentliggjort liste over alle dem, der har købt Pizzahak i de sidste 20 år. Men der skal nok være en eller anden regel, der beskytter dem fra offentliggørelse.

Charlie sagde ...

Åh hvor er jeg enig. Jeg er så træt af mediernes drejning af hele denne sag og jeg havde virkelig ondt af den stakkels slagtermester som rent faktisk (tilsyneladende som den eneste) opgav nøjagtigt hvad det er han sælger.

Jeg har ikke noget imod at spise hestekød, men jeg har ligesom dig og GiSP rigtig meget imod at spise noget som jeg ikke ved hvad er :-s