tirsdag den 18. oktober 2011

Then we take Berlin...

 Hvis jeg nogensinde bliver statsminister, så indfører jeg ved lov at alle kæreste- eller ægtepar skal på weekendtur til Berlin én gang om året!

Udsigten fra vores hotelvindue tidligt lørdag morgen. Sol fra en skyfri himmel og kølig frisk efterårsluft. Perfekt vejr til byvandring.


Med U-bahn til Potsdamer Platz. Udstyret med bykort, turistbog om Berlin samt penge på lommen, var det bare om at kaste sig ud i det. Og det gjorde vi. Og vi nød hvert sekund af dagen og fik gået 10.000 kilometer. Sammen.


Berlin er virkelig en dejlig by med masser af puls og energi. Og så bærer byen på en historie, som næsten ikke er til at begribe, når man står der - måbende ved Check Point Charlie og læser det gamle skilt "You are now leaving the american sector".Her er Berliner Dom. En meget smuk kirke med kuppeltag. Når jeg ser en smuk kirke, kan jeg ikke lade være med at tage et billede. Denne her var vi inde i - og der var et kor som øvede i det kæmpestore kirkerum. Det lød som engle, der sang. Vi gik også helt op i kuppeltårnet, hvorfra man kunne gå ud og nyde en helt fantastisk udsigt.


Berlin by night var også betagende. Herover ses Brandenburger Tor og Unter Den Linden med lys på. Og en dejlig mørk tysk øl, som vi fik anbefalet af de gode venner, vi mødtes med om aftenen.
Søndag formiddag inden turen gik hjemad igen, nåede vi at besøge East Side Gallery. Det længst stykke bevarede Berlinmur (1,3 km) udsmykket af grafittikunstnere fra hele verden. En meget stor oplevelse, som flere gange efterlod mig med en klump i halsen. Tænk at nogen troede inderligt på at det var godt at "beskytte" et folk for udefrakommende "fascistisk propaganda." Og lukke dem inde bag en mur, afskåret for al vestlig indflydelse. Det er næsten ikke til at fatte.Vi glæder os allerede til at besøge Berlin igen. En weekend var alt alt for kort. Lillepigen havde haft det fantastisk hos mormor og morfar og mine to store piger er på efterårsferie hos deres far.
Jelling i pisregnvejr kan ikke helt hamle op med Berlin i solskin, så jeg drømmer mig væk, tager tykke sokker på og tænder op i brændeovnen. Og nyder at kærestekontoen er fyldt op.


6 kommentarer:

Lines linier sagde ...

Jeg stemmer KLART på dig som statsminister, så!

GiSP sagde ...

Du får også min stemme. Berlin er skøn.

Skt.Helena sagde ...

Uhh. Jeg glæder mig! Skal derned med eleverinæste uge.. Er der noget jeg bare SKAL se? Altså ud over de sædvanlige ting.

Anonym sagde ...

Hvad snakkede I så om? ;-)
Flotte stemningsbilleder!!

Kristine Sejr sagde ...

Åhjeg elsker Berlin, og jeg tænkte så meget på dig i weekenden da jeg så et skilt hvor der stod "Jelling 6 km" Og jeg stemmer selvfølgelig også på dig.

HelleA sagde ...

Vi snakkede om alt muligt - også børnene :) Men meget om det, vi oplevede og de steder, vi besøgte - og så nød vi bare at være sammen uden at blive afbrudt af spørgende børn konstant.