søndag den 6. februar 2011

Min kirke er et hul i hækken

Jeg dvæler lidt i det Peter A.G'ske univers. Har lyst til at fortælle om  en interessant og tankevækkende  radioudsendelse fra P1, hvor intervieweren besøger Peter A.G i hans hjem i Laven ved Silkeborg. (Han bor skiftevis her og i København.)
I udsendelsen fortæller snart 58-årige A.G. om at han er nået til en sted i livet, hvor trangen til at komme "tilbage til udgangspunktet"  har meldt sig. De mange år med GNAGS har været fede, men nu har han igen lyst til at være ene mand med guitar, synge for et publikum, der sidder ned, og som ikke er flere end at han kan se dem fra scenen.
Han fortæller i udsendelsen også om sin tro på Gud. En tro han har med sig fra barndommen.
Peter A.G. vil prøve sig selv af som solokunstner. (Pr-foto: Henrik Sørensen)Peter A.G beskriver sin tro således: Gud er kærlighed og tro er tilliden til, at det virker. At tro på Gud er at give sig hen. Give sig hen til det man laver, ved at tro på at det kan lykkes. Derved opstår der noget "mere", som er større. For Peter A.G. er der en meningsfuld alliance mellem kunst og religion."Min kirke er et hul i hækken" er titlen på en  af sangene fra det solo-abum, Peter A.G for nylig har udgivet.
Hækken er alt det, vi har bygget op omkring os. Hækken er også kirken - dens murværk og den tradition kirken repræsenterer. Peter A.G forklarer, at det for ham er når man bryder igennem hækken,  at det interessante opstår. Han siger også noget om, at tro er frimodighed. Frimodighed til at ville leve livet på godt og ondt. At tro på at verden er god nok, som den er.
Han beskriver sig selv som sådan lidt indianer-agtig i sin tro. Fordi han oplever, at der er sjæl, rytme og musik i naturen.


En absolut anbefalelsesværdig radioudsendelse med et varmt og spændende menneske med både kant, humor, charme og dybde.


(Billedet stammer herfra.)

Ingen kommentarer: