mandag den 1. august 2016

Paris i mit hjerte #1

Paris! 
Pragtfuld (så uendelig megen historisk og kulturel skønhed) 
Pittoresque (så meget kunst, gid jeg havde større kunsthistorisk viden og tusind dage til at fordybe mig)
Priceless (man har den store pengepung fremme konstant, når man handler, spiser og er kulturel i Paris) 
Plattenslagere (pas på dem, de er snu, fx. i metroen, hvor kun turister kan finde på at stå i tæt menneskemængde med rygsæk på ryggen)
Pont Neuf (så smukt, så parisisk, her er stemningen, den ægte parisiske stemning, som jeg huskede den og glædede mig til at genopleve)
Pralende (Paris er så blæret. På den fede måde, wow-effekten er pænt stor)
Prinsesser (ja, vi brugte en hel dag i Disneyland, og hvilken dag! Det var herligt!)
Pizza (vi må snart til Italien at dømme efter alle de pizzaer, vi tilsammen har spist på denne ferie)

Vi ankom til Paris hen på aftenen - køreturen ind i byen var pænt hektisk - jeg er glad for at det ikke var mig, der sad ved rattet, da vi pludselig susede rundt i den store rundkørsel ved Champs Élyssées, der er seks veje ude af den rundkørsel, og vi måtte lige have en ekstra omgang for at ramme den rigtige. 

Når man skal bo privat er det altid vildt spændende at ankomme til det nye sted. Ser det ud som på billederne? Er der rent og pænt? Har byttefamilien lagt noget frem til os og skrevet en hilsen. Lige den del elsker vi, og der blev næsten hvinet, da vi stod foran bygningen, havde tastet dørkoden til porten og hørte et højt klik, da den låstes op.
Seks etager højere oppe blev vi modtaget af en sød ung 'housekeeper' som tog imod os og viste os rundt i lejligheden. 

Det var et fedt sted. Ikke bare så centralt, at man kunne se toppen af Eiffeltårnet fra det ene soveværelses vindue, men også smagfuldt og enkelt indrettet, og selvom pladsen var trang sammenlignet med, hvad vi er vant til i vores eget hus, så var der rigelig med plads til at vi kunne nyde, sove, bo og være i rigt omfang. Stor succes!

På den allerførste tur i byen var der 100 % enighed om, at vi ville hen til Eiffeltårnet. Forenden af vores gade, drejede vi ud på en større vej, og herfra så udsigten sådan her ud:

Eiffeltårnet er opkaldt efter sin konstruktør Gustave Eiffel, der fik tårnet bygget til den store verdensudstilling i 1889. 
Tårnet var tænkt som en hyldest til hundredeårsdagen for den franske revolution.
Pariserne var chokerede og oprørte, da tårnet stod færdigt. De synes det var tudegrimt og beskæmmende for den smukke by. 
Tårnet skulle egentlig kun have stået der i 20 år og derefter rives ned, men det blev hurtigt et anerkendt vartegn for Paris, og man fandt ud af at det kunne bruges til telekommunikation. Pariserne var glade for antennen på Eiffeltårnet, da tv'et gjorde sit indtog.
Vi var ikke oppe i tårnet. For det første havde vi egentlig ikk det store behov, det var ikke som sådan 'et must' og for det andet var der så GIGA lang kø, at vi var kommet til at vente i 2-3 timer. Og det gad vi ikke. I stedet beundrede vi tårnet fra jorden - og nedefra, det er vildt at gå ind UNDER tårnet, og så købte vi en kæmpestor is. 


Ingen kommentarer: