fredag den 12. juli 2013

Ferieland: Alt er bedre, når solen skinner

Den første sightseeiing-dag foregik i pisøsregnvejr. Heldigvis regnede det kun den ene dag, næste morgen vågnede vi i dejlig strålende solskin.
Vi hører fra vores svenske husbyttevenner, der bor i vores hus i denne uge, at vejret i DK er helt forrygende. De takker os mange gange, for at have sørget for så godt vejr til dem på deres ferie i Danmark.

Men tilbage til regnvejrsdagen: På Vasamuseet købte vi verdens dyreste og grimmeste regnslag. En udvidet udgave af en sort affaldssæk, men de holdt os tørre, og vi har helt sikkert været et latterfremkaldende syn, når vi kom vraltende henad gaden -  en hel familie indhyllet i sort plastic. Her viser Lillepigen regnvejrs-attitude i en bus!
Dag 2 begyndte med at stå i en psykolang kø til Junibacken, et museum for børn, der udover at hylde hele verdens Astrid Lindgren, også omfattede en lang række andre svenske børnebogsforfattere. Vi læste os til at Astrid Lindgren, da hun blev præsenteret for idéen om at lave et børnemuseum med udgangspunkt i  figurerne fra hendes forfatterskab, havde insisteret på, at der skulle medtages figurer fra andre forfatteres bøger. Derfor så man også Alfons Åberg, Mumitroldene, Findus og Peddersen m.fl. 


Lillepigen var lyksalig. Ville flytte ind på Junibacken og aldrig hjem. Vi kunne bare smutte og hente hende senere, hun agtede at blive. Mens vi ventede på at hun fik leget færdig i Villa Villekulla, havde jeg en fest i museets boghandel over at finde alle de kendte bogtitler på alverdens sprog.


Besøget sluttede med en fortryllende tur med 'Sagotoget', en hjertegribende køretur gennem Astrid Lindgrens forfatterskab. Toget kørte rundt i et stemningsfuldt modellandskab - "Fra Junibacken til Nangilima", og  jeg fik sgu da verdens største klump i halsen, da vi passerede det brændende hus, hvor Jonathan springer ud af vinduet med sin syge lillebror Tvebak på ryggen og derved redder hans liv, men mister sit eget.Efter Junibacken tilbragte vi resten af dagen på Skansen, et stort naturområde, der både er frilandsmuseum, dyrepark, rekreativt område og udsigtspunkt. Et herligt sted, som vi udelukkende forlod, fordi det var aften, vi var sultne og vores ben og fødder ikke kunne mere.
Fra det besøg skal I da ikke snydes for billedet af en ung elgmor med elgbaby.Ingen kommentarer: