fredag den 2. november 2012

Morgenrobotter

Hverdagsmorgenerne her i huset er ens med meget meget få afvigelser.
Vi er som forprogrammerede robotter, der gør de samme ting, på samme tidspunkt og i samme rækkefølge hver eneste morgen.
Man kan sige at vi er delt i tre hold. Hold 1 er Jens og Lillepigen. Jens' vækkeur ringer kl 6.oo og når han har været i bad og fået tøj på, vækker han Lillepigen og sørger for alt vedr. hende. Hold 2 er mig, mit vækkeur ringer kl. 6.15 og jeg   står op og bruger det andet badeværelse, bader, tager tøj på osv. Jeg er hurtigt og effektivt og morgenen, så jeg når typisk også at sætte en vask over, tænde for tørretumbleren, lægge noget rent tøj på plads eller hvad der nu lige er. 
Jeg tænder for radioen på P3 og bliver glad, hvis de spiller noget rigtig godt musik. I dag sang jeg højt med på Rihanna's "I found love in a hopeless place"
Hold 1 spiser morgenmad sammen og ofte når hold 2 at støde til. Vi spiser stort set det samme til morgenmad hver dag, jeg spiser havregryn med skummetmælk, sukker og lidt mandler,  Jens og Lillepigen spiser yoghurt med den müsli, vi selv laver.
Storepigen spiser også havregryn, hvorimod Mellempigen altid spiser knækbrød eller en bolle, hvis vi har det. Hun har siden hun var helt lille fået brækfornemmelser af alle slags morgenmad med mælk på - meget mærkeligt, men hun kan ikke få det ned og sådan er det bare.

Jeg drikker te om morgenen - men når jeg kommer ind på skolen, tager jeg mig en kop kaffe. 

 Kl. 7.00 kører Jens og Lillepigen, han afleverer hende i børnehave og fortsætter til arbejde, og så snart jeg har kysset dem farvel, vækker jeg hold 3. Det er Storepigen og Mellempigen, som er nemme og hurtige at vække og efterhånden selv klarer alt med tøj, hår osv. Mens de spiser morgenmad, vimser jeg rundt i køkkenet, sætter madpakkerne frem, spørger til sedler fra skolen, idrætstøj og mange andre ting, som sikkert er megairriterende at blive forstyrret med af sin mor en tidlig morgen, mens man sidder stille og roligt og spiser morgenmad.
Ca. 7.10 går jeg på badeværelset og gør mig færdig, lægger makeup, glatter hår (hvis det er én af de dage) og jeg når herefter også at rydde lidt op hist og pist,  og på min telefon læse mails, tjekke facebook og se hvordan det går med mine wordfeud-spil. 

Når jeg skal møde kl 8.00, kører jeg præcis 7.25. Det passer perfekt med, at jeg undgår den værste morgentrafik og er fremme ved skolen i så god tid, at der ingen stress bliver.
Jeg ved, at jeg er en bedre lærer, når jeg har haft en god og ustresset morgen. (Ligesom jeg er en bedre lærer, når jeg har sovet godt om natten!)

Skal jeg møde senere end kl. 8.00 venter jeg med at gøre mig færdig på badeværelset til de to store er cyklet i skole. De kører kl. 7.45 og jeg elsker at stå i døren og vinke og råbe ha' en god dag til dem, mens de suser ned ad vejen.

Når de så er kørt, går jeg på badeværelset og derefter sætter jeg mig ved pc'en med noget arbejde. Hvis jeg da ikke lige blogger, som nu.I bilen hører jeg radio og snakker højt med mig selv, gennemgår min dag og gør mig mentalt klar til de udfordringer, jeg ved, der kommer.

Hvordan er dine morgener?

2 kommentarer:

Louise sagde ...

Jeg gad godt at være på hold to - helt for mig selv, men min mand han kører kl. 6...

se evt mit indlæg om morgenrutine :-)

http://louiseaaen.blogspot.dk/#!/2012/01/10-bud-pa-en-god-morgen.html

Kristines Dilemma sagde ...

Jeg møder klokken 8, hvilket betyder at jeg skal med toget klokken 7.18, hvilket igen betyder at jeg stort set altid er foran banegården klokken 07.05. Og jeg cykler hjemme fra et sted imellem 06.50-06.55. Lige efter at jeg har slukket fjernsynet hvor jeg har siddet og slappet lidt af med Go Morgen Danmark og spist lidt morgenmad. Ingen drikkevarer. Bare en bolle, eller havregrød. Eller hvad jeg nu har. Nogle gange har jeg også haft tændt computeren men det er jeg stoppet med, fordi jeg elsker at komme hjem til mange notifikationer, og de er der ikke hvis jeg tjekker om morgenen. Jeg sætter mig i sofaen med morgenmad næsten altid klokken 06.30. efter at jeg har været på toilet for at gøre mig klar.Hvis jeg nu har været i bad, er planen at stå op klokken 05.45, men det kan også nåes at stå op klokken 06.06. Og jeg kan også godt nå toget selv hvis jeg står op 06.22.
Når jeg kommer på arbejde har jeg også vaner. Aflevere tøj i garderoben, og så gå i vane-stien ind på lærerværelset og stille mig i kø for at få kaffe.

Tak for en rigtig hyggelig gennemgang af en morgenrutine.