onsdag den 31. oktober 2012

Jeg vil egentlig godt beklage

...overfor alle de søde børn, der sikkert har glædet sig til i dag, gjor
t sig umage med uhyggelig udklædning og har brugt eftermiddagen på at gå rundt i kvarteret, ringe på folks døre og råbe "slik eller ballade", når der bliver åbnet.

Det gamle sure røvhul, der lukkede op her i vores hus, ja det var så mig. Men i virkeligheden er jeg ikke hverken gammel eller sur og for det meste hejller ikke et røvhul.


Men i dag er jeg træt efter en vanvittig udmattende arbejdsdag, hvor der hele tiden var brug for, at jeg gav så meget af mig selv, at der intet var tilbage, da jeg kom hjem og dejsede omkuld på sofaen og trængte mere en nogensinde til 'time-out'.


Og så var det, at det ringede på døren. Og bevares, de så da både kære og skræmmende ud, de udklædte, der stod på trappen og kiggede forventningsfuldt på, hvad jeg havde tænkt mig at diske op med.


Slik har vi intet af i huset, for den slags er ikke muligt her. Skabene bliver støvsuget flere gange dagligt og havde vi haft slik eller andet guf, ville det derfor være blevet spist for længst. 


Noget helt andet er også at jeg slet ikke er spor fan af det halloween-hejs! Hos mig ryger dagen over i bunken af irriterende og påtrængende begivenheder, som jeg føler mig prakket på udefra - især af kommercielle interessenter. I den bunke ligger også Mors Dag, Fars Dag og Valentines Day.  Så'n en gang fis, der kun har til formål at få penge ud af folk!


Jamen så la' da vær',  fristes jeg til at råbe højt.


Og indser nu at jeg ER et surt gammelt røvhul.


I hvertfald lige i dag.


Skrid eller ballade siger jeg til de næste, der ringer på døren!
4 kommentarer:

Mille sagde ...

Jeg har aldrig gidet halloween før i år, hvor jeg har de sødeste børn som naboer og faktisk håbede, at de ville komme forbi. Og det gjorde de heldigvis.

Det er stadig så ny en begivenhed i Danmark, at jeg ikke synes, at man kan forvente at folk tager imod børnene på samme måde som til fastelavn. Jeg forstår derfor slet ikke, at man sender sine børn ind til fremmede mennesker og slet ikke hvis det ikke er børnefamilier.

Som sagt ville jeg gerne have besøg og havde derfor - i mangel af græskar - tændt et par lanterner ved hoveddøren for at byde velkommen.

Fruen i Midten sagde ...

Jeg er også gammel og sur og heller ikke meget for Halloween og alle de andre såkaldte mærkedage. Men specielt Halloween er jeg sur på, for hvad så med Fastelavn? Skal vi bare afskaffe den dag eller forlange, at alle er med på 2x udklædning og rasleri. Her var det - heldigvis - Gemalen, der lukkede op for tre små, meget farlige gutter. De fik hver tre stykker vingummi, for det var vist, hvad vi havde på lager.

Louise sagde ...

Min sure gamle mand åbnede døren for 2 piger, der råbte slik eller ballade. Han sagde gnavent: "slik har vi ikke, så det må blive ballade" Nu hænger der toiletpapir i hækken. Den bad han selv om ;-)

Mit Helle sagde ...

Tusind tak for jeres kommentarer - Mille, jeg ville ønske at flere var som du - og at det blev almindeligt kendt i DK (som det er i USA) at det er hos de huse, hvor trappen er pyntet med lys, græskar osv at trick-or-treat-ungerne er velkomne. For så havde du holdt sig langt væk fra vores hus, hvor der udelukkende står en vissen blomst i en potte :)
Fruen i midten og Louise, jeg er helt lettet over at der er andre end mig, der ikke lige synes det er sååå fantastisk med det Halloween!
Knus og god weekend fra Helle