lørdag den 15. september 2012

Dejligste lørdag

Lemvig er godkendt. Har aldrig været her før - vil ikke udelukke et gensyn. Barsk og rå natur, blæsende sensommerluft og en fineste lille by, der ligger langs kysten rundt i vigen. (Gæt hvad vigen hedder?)

Gågaden blev tjekket ud. Først boghandleren, hvor jeg ville tjekke om den bog, min skønne veninde Mai netop har fået udgivet var at finde, (fordi så ville jeg tage et billede og sende til hende, har selvfølgelig allerede selv købt den), men allerede ved synet af vinduesudstillingen, svandt håbet. Bibler i flere udgaver, bøger om Jesus og livet som sand kristen fyldte hele vinduet og et kig indenfor afslørede mange flere af samme slags. Ingen biografier om pizza-millionærer.
Boghandlerens udstilling, den store bygning tilhørende IMU (Indre Missionsk Ungdom) samt muséet for religiøs kunst, giver et godt praj om, hvilke værdier der er fremherskende i denne del af Danmark. Og det er alt rigelig til at jeg never ever kunne bo her. 
På gågaden fik vi øje på at "Skoringen", reklamerede med ophørsudsalg. Skyndte os derind og stod en halv time efter ude på gågaden igen med en kæmpe pose under armen. Fem par sko (heraf to til mig, jubiii) for i alt 3300 kr. men fordi der var 70% på det hele, kom vi af med lidt under 1000. En handel, man kun kan blive i godt humør af.

Måske derfor, jeg synes dette skilt var så sjovt?


Desværre kender jeg ikke nogen, der hedder Kaj. Ellers havde jeg sendt billedet til ham.


Inden frokost skulle Lillepigen lige havde en gyngetur mere. For, som hun sagde - jeg skal se om de nye støvler duer til at gynge i. Det gjorde de heldigvis.


Efter frokost, kaffe og skumbananer bevægede vi os ud i naturen. 
Først ned til vandet. Lommerne fyldtes med sten, altså kun de pæne sten. De grimme blev smidt ud i vandet.


Herefter fulgte vi en natursti ind i landet, langs noget å-værk, som var vældig fint.
Her stødte jeg på dette skilt, som jeg stadig går og spekulerer over.
Hvad er det, man ikke må? Klappen?


2 kommentarer:

intetnytundersolen sagde ...

Jeg kan ellers varmt anbefale et besøg på Museum for Religiøs kunst, de har udstillineger af meget høj kvalitet. Ikke noget med kvalmende billeder af glorier i modlys eller Jesus ved en skovsø.

Et besøg i Lemvig Kirke midt i byen er også et must for mig, når jeg er i byen (hvilket desværre ikke er så tit). Her pryder Bodil Kaalunds fantastiske billeder af fortællinger fra Bibelen.

IM står stærkt i området, men det gør Grundtvig også.

Mit Helle sagde ...

Hej du, og tusind tak fordi du nuancerer mine temmelig unuancerede udtalelser! Kirken gik vi forbi igår - desværre var den ikke åben, jeg ville ellers rigtig gerne se den indefra, for hvor er den fin udefra!
Og efter at have læst om museet er jeg heller ikke bange for det mere - Ville faktisk rigtig gerne opleve nogle af Havsten-Mikkelsens værker, som jeg lige har læst at museet har en samling med.
Kh Helle