tirsdag den 15. november 2011

Når man fylder tre år

Har man styr på hele verden. Man ved hvad man vil og i særdeleshed hvad man ikke vil.
Man har en mening om alting: Hvilket tøj, man vil have på om morgenen, om man vil børste tænder eller ej, om man vil spise kartofler eller ej, om man vil komme, når de voksne kalder. Man er på én gang helt utrolig sød og charmerende som tre-årig og samtidig helt uhyrlig anstrengende ind i mellem.




Man elsker at have fødselsdag og har glædet sig længe. Og det er den første fødselsdag, hvor man fatter noget af, hvad der foregår. Man bliver rigtig glad for både gæster, gaver og kort. Især hvis en god veninde, der lige er startet i skole, selv har skrevet kortet. Helt selv.





Som tre-årig har man forskellige særinteresser, som man dyrker intenst. Én af dem er at lægge puslespil og det elsker man så højt, at man sidder ved morgenbordet og ikke er til at drive ud af døren, fordi man liiiige skal lave det samme puslespil, som man har lagt tre gange i træk én gang til.





En anden ting man elsker, er at spille vendespil. Man har næsten lige lært at vente til det bliver ens tur, at man kun må vende to brikker ad gangen osv. men det er lidt svært at huske, så nogen gange kommer man til at snyde lidt. Og det bærer ens mor over med, for hun synes at man er så umanerlig kær, når man sidder der ved bordet med alle brikkerne foran sig.







Som tre-årig er man Kongen af Vendespil:






Og ikke at forglemme: Som tre-årig har man en mor, der ånder lettet op, løfter blikket ud mod verden og smiler ved tanken om, at hendes yngste barn nu er blever så gammelt, at der er masser af lys for enden af småbørnstunnellen. Hun øjner alenetid, venindetid og kærestetid - fordi man er blevet så dygtig til at sove om natten, nemt kan passes af andre og slet ikke er så afhængig af mor og far mere. Men ens mor og er også lidt dum, for hun taler lidt for meget om noget med at lære at gå på toilettet og at droppe sutten. Det gider man ikke høre om, man er jo trods alt kun lige fyldt 3 år.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tillykke med hende - jeg har også en der har fødselsdag i dag :-)

Lotteriet sagde ...

3 års alderen er bare SÅ skøn!! Helt vildt tillykke med hende!! :O)

Lines linier sagde ...

Tillykke med hende! Og jeg nikker ja og ja og ja til det meste. Allermest den del med at fornemme lys for enden af småbørnstunnelen.
Jeg har netop i går sagt ENDEGYLDIGT farvel til puslebordet efter 12 års samvær uden pause (og gjort et lille skriv om det på bloggen). DET føles skønt, så glæde dig!
KH Line

Anne Thompson sagde ...

... Havde lige skrevet en længere smøre om at kende til det med tre-årige. Havde så ikke tilladelse af blogger til at "udgive" den?!
Anyways, tillykke med din store lille pige! Og med at være ved enden af småbørnstunnellen!

Mai sagde ...

Forsinket tillykke med lille store Hojanne :-)