tirsdag den 22. februar 2011

Mareridt

Jeg havde det vildeste mareridt i nat. Vågnede grædende og svedende og med dyb angst langt ind i knoglerne. Måtte putte mig over til snorketræet ved min side, og med klaprende tænder bede Fadervor 10 gange, bare for at kunne trække vejret normalt. Det sker en 2-3 gange om året, at jeg har sådan et mareridt. Jeg synes det er så megaskræmmende at ens fantasi og underbevidsthed kan generere historier så syrede, at en splatterforfatter med hang til surrealisme ville dø af misundelse.
I nat handlede det om min fætter J, som jeg vel at mærke ingen kontakt har med ud over når vi mødes til farmors 90 års fødselsdag og den slags. Han var (i drømmen) meget syg af alkoholisme og væltede fuldemandsagtigt rundt. Når han talte til mig, kom der grøn slimet fråde ud af hans mund. Han opsøgte mig og bad om hjælp til at blive indlagt på et sanatorium af en slags, men først når han havde været til audition på x-factor (!!!). Jeg prøvede af al magt at tale ham fra projektet og lade sig indlægge omgående, men han var ikke sådan lige at bide skeer med. Han VILLE stille op, for at vise sin bror, at han duede til noget og var noget værd.
Så ringede jeg efter min onkel P, hvis søn (altså en anden fætter) havde været indlagt det sted. og bad om hjælp. Det var om natten, og jeg ringede fra en campingvogn, hvor der tidligere på dagen var blevet fundet nogle døde børn. Kiggede mig hele tiden nervøst rundt, fordi jeg var bange for at politiet ikke havde fundet dem alle. Onkel P ville komme med det samme, og jeg fik så fætter J skubbet hen til scenen, hvor han skulle optræde. Der blev ved med at komme grønt slim ud af hans mund, han var hvid som en kodi-magnyl i ansigtet og havde sorte rander under øjnene. For satan han så uhyggelig ud. Jeg hjalp ham ind på scenen, og fik ham placeret på en stol og skyndte mig ud. Turde simpelthen ikke overvære den audition, men kunne alligevel ikke lade være med at kigge ind ad et lille vindue i døren. Der så jeg ham sidde på stolen, helt krummet samme med hovedet hvilende på lårene og det der grønne slim hængende ud af mundvigene!???


Og her er det så at jeg vågner. Rædselsslagen. Fortvivlet. Ude af mig selv. Bange som ind i helvede.


Hvergang jeg lukkede øjnene, kom de grimme billeder tilbage, så jeg måtte helt op og sidde i sengen, tale højt til snorketræet ved min side og lidt efter ud for at drikke vand.


I dag kredser mine tanker så om:


At jeg har set og læst for mange grimme nyheder de sidste dage - det påvirker mig heeelt vildt. Mor, der begraver sine tre børn, 9 tvangsfjernede børn fra Brønderslev, ung mand der bliver seriemorder, Brian Holm, der fortæller om kræftsygdom.
Der er tilsyneladende huller i det filter, jeg har for vane at iføre mig, for at kunne deale med virkeligheden. For den stinker, den virkelighed, når den byder på så mange grimme historier.
Og mon ikke nattens mareridt så er min bevidsthed, der via mærkelige drømme får tømt og renset det filter, jeg indimellem må bruge for at kunne rumme de grusomheder, som tilsyneladende lagres i min bevidsthed?


Jeg tror det hænger sådan sammen.


Og jeg minder mig selv om, at det hjælper at tro på Gud, når man er angst. Fordi Gud er kærlighed og fordi Gud er  tro på at livet er livet værd.


Skulle der sidde en enkelt  psykoterapeut med speciale i Freudiansk drømmetydning, så smid endelig en kommentar. Men vær nådig, jeg er lidt sart og fintfølende i dag.

4 kommentarer:

Kristine sagde ...

Der siger jo at de mennesker man drømmer om er sider af en selv. Det grønne slim, jamen grøn er håbet farve.

Min tanke er at der er noget du meget gerne vil, men du ikke helt rigtigt vil tør at bryde igennem.

Det var alt fra mig. Jeg til gengæld sov overhovedet ikke før klokken blev halv 5. Kan ikke huske min drøm overhovedet, føler bare jeg har tømmermænd i dag.

Helle sagde ...

Spændende tanker. Især fordi de kommer fra et menneske med tømmermandslignende søvnmangel-symptomer :)
Har du helt vendt op og ned på nat og dag? Det ville jeg helt klart også gøre, hvis ikke der lige var det der arbejde og de der børn, som nødvendiggør en vis form for rutinepræget døgnrytme. Man skriver bare bedre om natten, ikk?

Mai sagde ...

Eller måske handler det om niveauet i X-factor? *S* Ej ok, du tåler ikke jokes i dag. Har du tjekket, at fætter J er OK i dag?

Jeg har nogle tilbagevendende temaer i mareridtsagtige drømme: Køre i en bil uden fører, glemme mit/et barn et sted i en barnevogn og senest at mine tænder sad så løst, at jeg kunne løsne dem med tungen! Jeg ved nu ikke, om jeg vil vide, hvad det betyder..

Kristine sagde ...

Vent op på dag og nat, tjaa tjooo, lidt, men jeg prøver ihærdigt på ikke at gøre det. Men mit problem er at når jeg kommer ind i min seng, så ligger jeg og tænker på min blog, og hvad jeg kan skrive af sjove indslag. Mine tanker er så fyldte med sjove indslag, at det kan koge helt over. Det er nok godt jeg snart er færdig med min roman, så jeg kan komme i gang med at gøre mine tanker til noget andet, spørgsmålet er bare om man som ikke uddannet sociolog kan få noget udgivet som bare er filosofiske tanker og betragtninger. Jeg får det ikke at vide hvis ikke jeg prøver.

og Mai, hvis du vil vide hvad det med tænderne betyder, så har jeg bogen lige her ved min side. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.