lørdag den 4. november 2017

Delt i to med Sidste Ambulance, hvad handler den sang om?

Dette blogindlæg handler om den mest åndssvage sang jeg længe har hørt. Jeg taler om nummeret 'Delt i to' med den  ikke længere eksisterende gruppe, der kaldte sig 'Sidste Ambulance'. Og jeg beder dig, kære læser, om at hjælpe mig med at analysere sangen.

Når jeg kører på arbejde om morgenen, hører jeg som regel radio. Valget af radiokanal står for mig udelukkende mellem P3's morgenradio eller den mere lokale P4 Trekanten. 
Hos P3 spiller de nyere og til tider bedre musik, men ovre på P4 får jeg relevante nyheder og indslag fra den region, jeg bor i. Forleden morgen spillede P4 en 10-11 år gammel sang, der var så helt igennem mærkelig, nærmest obskur, så jeg kom til at grine højt for mig selv i bilen. 
Jeg siger ikke at sangen er en dårlig sang. Eller jo, det siger jeg faktisk, for jeg synes dælme den er ringe, men det er jo et spørgsmål om smag. Er man til 90'er grupper som Loveshop og Gangway, så synes man muligvis at den her kan noget.

Men teksten, halåååå altså ... teksten er så ringe at jeg ikke er kommet mig over det endnu. 
Jeg vil gerne undersøge om det er mig der er helt galt på den, så derfor spørger jeg nu dig, kære læser, om du vil læse nedenstående sangtekst og derefter svare på de efterfølgende spørgsmål. 

Sangen er fra 2006, men jeg har ALDRIG hørt den før. Har du? Jeg sætter en youtube video ind nederst i indlægget, så du kan høre den. God fornøjelse!

Delt i to

Jeg er delt i to
Skåret over af
En lille drengs lagkagehånd.
Jeg har prøvet
Både med elastikker og hæfteklammer,
Men jeg kan ik'
Kan ik' hænge sammen
Hjælp mig
Tøm din boghandel
For lim og tape.
Jeg vil så gerne
Så gerne hænge sammen
Så gerne hænge sammen

Hjælp mig
Tøm din boghandel
For lim og tape.
Jeg vil så gerne
Så gerne hænge sammen
Så gerne hænge sammenHer er de spørgsmål, jeg gerne vil diskutere med dig:

1. Jeg'et i teksten er splittet, det er tydeligt. Delt i to. Men over hvad? 

2. Der er også et du i teksten, et du som tilsyneladende er indehaver af en boghandel (tøm din boghandel), som jeg'et opfordrer du'et til at tømme for lim og tape. Hvordan tolker du dette? Hvis vi antager at der er tale om en metafor, hvad er det så jeg'et vil have du'et til at gøre for sig?

3. Skåret over af en lille drengs lagkagehånd. Her er jeg virkelig forvirret. Hvad er en lagkagehånd? Og hvem er den lille dreng? Er det jeg'et? Og hvis ikke, hvad eller hvem er det, der har skåret ham over?

4. Dette spørgsmål kræver at du lytter til sangen. Kan vi blive enige om at det hedder hæfteklammer og ikke hæfteklemmer, som der synges?

Ingen kommentarer: