mandag den 21. december 2015

Lidt af hvert fra december

Skolelæreren har visket tavlen ren, slukket for pc'en i klassen, tjekket at alle stolene er sat op, og at der ikke ligger sure sokker eller ostemadder i elevernes garderober. Klassen er låst af og skolelæreren er skredet. 
Juleferie! 
Ah hvilken salig fornemmelse denne kendsgerning giver i hele kroppen. 
Jeg er måske nok mere til ferie end til jul, men eftersom jeg i de sidste 3-år har øvet mig (og er blevet ret godt til) i at tage JA-nissehuen på og gå MED julen og ikke IMOD den, så vil jeg ikke lægge skjul på, at der flere gange i december har sneget sig momenter af decideret julestemning ind i mine dage.
Jeg skrev om mit ambivalente forhold til julen lige her  det var i 2012, efter at jeg i 2011 nok havde hatet lige rigelig på den der skide jul. 

Et decemberblik igennem min kamerarulle åbenbarer lidt af hvert, både julede ting og ikke-julede. 

Uddrag af billeder fra december:

Herunder ses Lillepigen i fuld gang med at skrive indkøbsliste til de julesmåkager, vi bagte den weekend.  Lillepigen skrev selv indkøbslisten og cyklede derefter med ud for at handle. 
Bageriet resulterede bl.a i disse lækre peberkager, som vi fandt opskriften på i bogen 'Krudtugler og Kanelsnegle'.  Godt jeg nåede at tage et billede, for kagerne er forlængst ædt.Dette billede så jeg på facebook og gemte det på kamerarullen, husker ikke præcist hvad jeg ville med det, men det er sgu da sjovt!Så var der den nat, hvor jeg vågnede og skreg af skræk ved synet af en skikkelse, der stod forenden af min seng. Det viste sig at være den heldragt, jeg skulle have på til julefrokost, men det kom jeg først i tanke om, da jeg havde vækket ham, der har en vielsesring magen til min. På anbefaling af denne skønne dame var jeg et smut på biblo og finde den her bog, som jeg glæder mig til at læse i ferien. Ikke mindst fordi, jeg har besluttet at læse Fifty Shades of Grey bagefter. 
(Jeg planlægger tit 4-5 bøger frem i tiden, er det normalt?)Mine piger har været alene hjemme hele dagen, og de er vant til at når de er det, finder de den her slags sedler på køkkenbordet om morgenen. De har lært fra helt små at det er ok både at yde og at nyde på en fridag. 
Allerede da de var meget yngre end nu, begyndte de at arbejde strategisk sammen om at løse deres opgaver med det formål at blive hurtigst muligt færdige. 
Storepigen synes nok efterhånden, det er lidt tåbeligt, men hun deltager som den gode rollemodel hun er - og er sikkert også den, der leder og fordeler arbejdet. 
Julegaven fra skolen var i år disse to lyshuse fra Kählers designserie 'Urbania'. Jeg ville aldrig været kommet i tanke om at ønske mig dem, og endnu mindre selv købe dem, men tænk, jeg er simpelthen så vildt glad for husene, og de er så smukke i vores vindueskarm ud mod gaden. Nå ja og så er det efterhånden længe siden, at jeg blev færdig med at købe julegaver. Og det drejer sig om mange, skulle jeg hilse og sige. Har i år igen købt stort se alle gaver på nettet, og det har været så megafedt at slippe for at rende i butikker, stå i kø og få  indkøbscenter-syge, noget du måske umiddelbart ikke lige ved hvad er, men så prøv at tage din varme vinterjakke på og gå halvstresset rundt i dit nærmeste shoppingcenter i 3-4 timer, så ved du præcis hvad indkøbscenter-syge er. 

Gå med styrken, som vi siger herhjemme hele tiden. 

1 kommentar:

Mor-monsteret fra Skøre Liv sagde ...

Kære Helle! Det lyder som om der er helt styr på julen, hvor ser det hyggeligt ud! Jeg planlægger også altid flere bøger ud i fremtiden, men læser i snegletempo fordi jeg simpelthen mangler tiden til at læse. Jeg er først lige blevet færdig med 'Livsfarlig ledelse'. Fortæl endelig om den bog du skal igang med nu er god! Jeg var altså ikke vild med de der fifty shades-bøger. Ideen og historien er fin, synes jeg, men måden den var skrevet på irriterede mig så grænseløst, at jeg måtte få en veninde til at fortælle mig hvad der skete i sidste bind så jeg fik historien uden at skulle læse bogen....
Ha' en rigtig skøn jul!