lørdag den 5. december 2015

Hvad har du lært i ugens løb?

Vi har i årevis ved mange af ugens måltider haft den der runde med fortæl noget fra din dag/hvad er det bedste, du har lavet i dag/hvad lavede I i skolen osv i den dur.

Men så var det at én af pigerne fortalte at hun havde lært noget nyt den dag (og til de interesserede kan jeg oplyse at det var at synge en fransk julesang) og så fortsatte runden med at vi andre også skulle bidrage med en ny ting vi havde lært den dag. 

Sjovt nok var jeg ikke ordentligt bevidst om at vi voksne også lærer nye ting næsten hver eneste dag.

Jeg fortalte at jeg på arbejde havde lært at importere nogle mapper i Google Drev, en feature jeg siden har haft stor glæde af. 

Trapezmusklen
Dagen efter var jeg til senetensbehandling og her lærte jeg noget (mere) om den muskel i min skulder, der siden jeg fik en diskusprolaps i nakken har været så skide åndssvag og irriterende. Musklen  ved navn trapezius, i daglig taletrapezmusklen er en trekantet muskel som går fra underkanten af kraniet til den øvre del af ryggen. Og når den er øm og spændt, mærker jeg smerter fra bagsiden af hovedet, ned igennem nakken og ud i skulderen. Nu har jeg lært hvordan jeg afspænder den, og det har gjort alverden til forskel.


I ugen der snart er gået, har jeg lært at lave en stor julestjerne i papir, at finde vej til Forum Horsens, at jeg tog fejl af danskernes holdning til omdannelse af EU-forbeholdet og så fik jeg genopfrisket en lærdom, jeg har erhvervet mig for  mange år siden, men som jeg desværre ofte glemmer at bruge: At der er altid er mennesker, der gerne vil hjælpe én, hvis man bare tør spørge dem om de vil. 

1 kommentar:

Mor-monsteret fra Skøre Liv sagde ...

Den er jeg heller ikke særlig god til at huske.... Altså den der med at spørge om hjælp. Er frygtelig bange for at lægge andre mennesker til last. Vi må blive bedre til det! God søndag herfra, kærligst mig.