onsdag den 31. juli 2013

Cirkus Summarum

-Vil I forresten have fire billetter til Cirkus Summarum på Tangkrogen i Aarhus på onsdag, spurgte min kollegas mand, da de var her forleden og spise, og forklarede at de ikke var hjemme til selv at bruge billetterne. Og stort ja tak, det ville vi da vildt gerne!
Lillepigen, som egentlig begyndte i børnehave efter sommerferien i mandags, fik derfor allerede en fridag i dag, og så tog mor og piger på cirkusudflugt til Aarhus. (Åh, hvor ser ordet Århus dog grimt ud, når det staves Aarhus, hvordan skal jeg dog nogen sinde vænne mig til det?)

Det er muligt at Ramasjang er en tv-kanal for børn, og at jeg egentlig mest var med for at køre bilen, betale popcornene og vise os hen til pladserne, men sådan var det bare ikke, for jeg blev totalt grebet af forestillingen, som er mere show end cirkus, men supergodt skruet sammen, fyldt med humor og god musik og en noget så pisse irriterende Bruno Bjørn, som var i topform. Den 'rigtige bamse', ham den gule, der er ven med kylling var også med, men han blegner noget ved siden af Bruno og bliver temmelig fesen og udvandet. Det er Bruno styrer - og prutter! 
Jeg er meget stor fan af hr. Skæg (aka den skarpt ordbegavede og hamrende musikalske pædagog Mikkel Lomholt), og at se ham live - 'ægte', som Lillepigen hele tiden siger (Mor, er det hr. Skæg, ægte?), det var altså stort. 
Han var klart den bedste i forestillingen. Sebastian Klein var også et hit -  kommer han i øvrigt ikke til at ligne sin far mere og mere jo ældre han bliver? 
Og så var vi vilde med Rosa, hende fra Rouladegade, der har en udsendelse på tv, hvor hun hjælper et barn med at bage en personlig kage, som en overraskelse til et af barnets nære familiemedlemmer. Rosa havde følgeskab af Motor Mille, en forholdsvis ny Ramasjang-figur, som også var sød, sjov og skarp.

Storepigen var taget med for selskabets skyld og selvom hun hverken rejste sig, da børnene blev bedt om at gøre det og heller ikke, da det var de voksnes tur, så grinede og hyggede hun sig og var helt enig med mig i, at det var værd at køre efter. Mellempigen nød det også, men hun var nu også over aldersgennemsnittet af de fremmødte børn. Jeg vil sige at målgruppen er de 2-10 årige og deres forældre. 
Det er muligt at komme ind på cirkuspladsen to timer før (det gjorde vi nu ikke), her er masser at gang i den og mange forskellige aktiviteter for de mindre børn, karruseller og den slags. Vi købte popcorn til 25 kr for en bøtte og vand til 15 kr. Absolut overkommeligt og et must for et cirkusbesøg! 
Alt i alt en fremragende forestilling, en dejlig oplevelse som jeg gerne have betalt billetprisen for. Du kan læse om forestillingen og købe billetter lige her.

Efter forestillingen kørte vi ud til mormor og morfar og sagde hej og blev da lige til aftensmad inden vi susede tilbage til region Sydjylland!2 kommentarer:

GiSP sagde ...

Hvor sjovt - min 5-årige siger også ægte. Jeg troede egentlig, det var noget nogen i hendes børnehave havde fundet på, men det er altså åbenbart mere udbredt. Jeg er faktisk også begyndt at bruge det for sjov.

Og skriv du bare Århus. Det er kun kommunens ansatte, der er tvunget til det andet pjat. (Og ansatte i andre firmaer, hvis chefen har været så fjollet at følge Wammens idiotiske påfund.)

HelleA sagde ...

Tak for din kommentar - det blev jeg rigtig glad for - ÆGTE :-)
Især fordi du skriver at jeg gerne må skrive Århus!

KH Helle