torsdag den 23. august 2012

Struktur-Åse strikes back.

Hvornår er fodbold om onsdagen, er det i dag du skal til kor, hvem hjælper med aftensmaden, har du taget kylling op af fryseren, hvor er sedlen til forældremødet, hvem skal gå til gymnastik i år og hvornår er svømning ...

Hverdagsmaskinen kører derud af og jeg har dage, hvor jeg kan mærke, at jeg er ved at miste overblikket, bliver  mere forvirret end jeg plejer og kager rundt i alle de bolde, der flyver rundt i luften i en familie med arbejde, børn og alt det andet.

Det sker at jeg når et punkt, hvor jeg for ikke at kortslutte helt, kalder på Åse. 
Struktur-Åse, som hun hedder her i huset.

Struktur-Åse bor inden i mig og når hun kommer frem, er det for at skabe overblik. Hun har boet i mig i mange år, men jo ældre jeg bliver, jo oftere har jeg brug for hende.
Hun laver skemaer, hvor det ene og det andet plottes ind og hun laver lister over det, der skal gøres. 
Hun er skrap, Struktur-Åse, men på en god måde. Hun formidler sit overblik til andre, så de også tager del i opgaverne og forstår deres del af ansvaret. Hun uddelegerer. 

På vores køkkenskab hænger nu et uge-skema for Storepigen og Mellempigen, som Struktur-Åse forleden satte sig ned og lavede. 
Af skemaet fremgår det for eksempel, hvem der har idræt hvornår, og hvilke dage, de forskellige fritidsaktiviteter foregår. 
De andre i familien griner lidt af Struktur-Åse, fordi hun er firkantet og stringent. Men de kan bare grine, for jeg ser børnene kigge på skemaet hver gang de passerer køkkenlågen - og jeg ser dem klare mange flere ting af sig selv, fordi de nu også har fået overblik over deres dage. 

1 kommentar:

Lines Linier sagde ...

Åh ja, gode gamle struktur-Åse :-)
Her i huset hedder hun dog ikke Åse, men fungerer præcis lige sådan!