mandag den 6. august 2012

Kvæl det med kærlighed

Lillepigen, 3 år:
-Mor du er dum
-Ja, det er jeg, men du er sød
-Mor, du må ikke snakke til mig, jeg er sur på dig
-Det er helt okay, at du er sur, sig til når du er færdig med at være sur... så er jeg stille imens...Forleden spurgte Charlotte, som har denne skønne blog sine læsere, hvad der var det bedste råd i forhold til livet og lykken, de nogen sinde havde modtaget. Råd forstået som en levesætning, et citat eller lignende, som man kan hive frem i situationer, hvor der er brug for det.
Jeg skrev i kommentarfeltet og fortalte om et råd, som dækker over noget, jeg har kendt til og brugt i mange år, men hvis sproglige udformning jeg har tyvstjålet fra Signe Lindkvist, der sagde det i en udgave af Mads og Monopolet.  Signe skulle give et godt råd til en lytter, der havde fået nogle naboer på nakken.


Kvæl det med kærlighed, sagde hun og jeg forstod præcist, hvad hun mente. 


Når nogen taler rigtig grimt til dig, så svar dem venligt. 
Når du bliver skældt ud, så sig undskyld og ønsk vedkommende en dejlig dag, i stedet for at blive pissed og give igen af samme skuffe.

Den, der taler grimt eller opfører sig dårligt er typisk i en form for menneskeligt underskud (kan være momentant opstået eller permanent)  - mød det underskud med overskud og giv af dig selv. Bekæmp surhed med sødme, send god karma ud i luften. 


Kvæl det med kærlighed er svaret på alle brevkassespørgsmål, det er løsningen på konflikterne med dine børn, dine kolleger og ikke mindst din ægtefælle.
Og er du selv én af de sure, så håber jeg inderligt for dig, at du møder nogen, der kvæler din vrede med kærlighed.


3 kommentarer:

Lines linier sagde ...

Jo jo, Helle, jeg hører dig og Signe og jeg er i teorien helt vildt enig.

Meeeen nogle gange er det jo bare sådan, at man selv er den med menneskeligt underskud. Den, der ikke kan finde overskud, energi eller kærlighed til at kvæle noget som helst med. Den, der bobler over af frustrationen, vrede... eller PMS, hvor HELT andre regler gælder ;-D

Mit Helle sagde ...

Du har SÅ EVIGT ret! Og det ved enhver jo godt. Derfor er de to sidste linjer vigtige, for når vi selv er ude af stand til at anerkende - jeg kan blive så rådden at jeg brækker mig alene ved ordet anerkendende :) så håber jeg, at der er nogen omkring os, der kan kvæle vores vrede med lidt lååååve!
God tur til Bøgeskoven i øvrigt, har de bedste minder derfra <3

Mille sagde ...

Du har så evigt ret! Det er bare så skidesvært at efterleve, når man står der helt paf over andres opførsel. Men så må man jo bare øve og minde sig selv om, at det også må være muligt at påvirke folk med et positivt sind, når nu det omvendte er så let.