onsdag den 26. januar 2011

Når man nu ikke kan servere en kogevask til aftensmad

...så har jeg undtagelsesvis været i køkkenet i dag.
Her i huset er det ellers sådan, at Jens står suverænt for at lave aftensmad og jeg er så ham, der vasker alt vores tøj. Jens er pissegod - som i virkelig suveræn -  til at lave mad, og jeg er virkelig dygtig til at tømme vasketøjskurven, lægge tøjet i maskinen, tage det ud, hænge det op, lægge det sammen og lægge det på plads. Jeg har også øvet mig i rigtig mange år.
Jens går op i at vi får sund og næringsrig mad, jeg sørger for at vi er pæne og rene i tøjet!
Nogen vil sikkert mene, at det er en vigtigere opgave at lave mad end at vaske tøj (man dør jo ligesom ikke af gå i beskidt tøj) men det er jeg naturligvis ikke enig i.


Når Jens som i dag ikke er hjemme, så må jeg jo bevæge mig ud i det køkken.
Og det er egentlig helt dejligt at være der. Og jeg havde tilmed både overskud og tålmodighed til at ha' 2-årig stående på en stol og plaske med vand ved køkkenvasken.


Det er firmaet "Aarstiderne", der bestemmer, hvad vi får at spise. Konceptet er en genial måltidskasse ved navn "Livretter", og vi er mildest talt top-begejstrede.


Fredag morgen er som at vågne på sin fødselsdag, og vi er  begge så spændte,  at det gælder om at vågne først, skynde sig ud og åbne døren, for at være den, der  bærer skattekisterne ind. Hele køkkenet dufter af krydderurter, frisk frugt og grøntsager fredag morgen: Det er himmelsk.


I dag stod menuen på:

Kylling med pasta og grøntsagssauce og salat med hytteostDen største udfordring var at partere kyllingen, men det klarede jeg, til min egen store overraskelse i flot stil:

 To ud af tre børn var hjemme til spisning og de kunne begge rigtig godt lide maden. Og så er det altså bare sjovere at tilberede og servere. Når de gider spise det, man sætter på bordet.Velbekomme!


Kylling med pasta og grøntsagssauce og salat med hytteost
4 personer. Tilberedningstid 45 minutter


½ kylling
Smør eller olivenolie
Evt. lidt paprika
1 salat
Citronsaft af ½ citron
2 squash
Olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. fintrevet citronskal
200 g løg
Mere olivenolie
500 g tomater
1-2 spsk. hakket rosmarin
400 g frisk papadelle pasta, fuldkorn
1 spsk. smør eller 2 spsk. olivenolie
1 bæger hytteost
Havsalt og sort peber

Tænd ovnen på 200 grader.

Del kyllingen i 4 stykker, overlår, underlår, to stykker bryst, det ene med vingeben.
Læg kyllingen i et ovnfast fad og kom lidt smør eller olie på. Krydr evt. med salt og gerne med lidt paprika.
Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 35-40 minutter, eller til de er gennemtilberedte.

Skyl imens salaten og slyng den eller lad den dryppe af på et rent viskestykke. Dryp den med lidt citronsaft.

Skær squashene i skiver, ca. 2 cm. Steg dem i olivenolie på en varm pande til de er gyldne. Pil imens hvidløget og hak det. Kom det på panden med squashene og lad dem riste med et minuts tid. Krydr med citronskal og salt.

Kog vand op til pasta.

Pil imens løg og hak dem fint. sautér dem i rigeligt olivenolie i en dyb, varm pande. Skær tomaterne i tern og kom dem i panden. Lad det riste i et par minutter. Smag til med rosmarin, salt og peber.

Kom pastaen i kogende vand og lad den koge et par minutter, til den er al dente. Dræn vandet fra og vend pastaen med smør eller olie og kom den i tomatsaucen.
Anret pastaen med toppet med ristet squash og servér straks med kylling og salat toppet med hytteost smagt til med salt og peber.

5 kommentarer:

Christina sagde ...

Havde ikke drømt om, at dette også ville udvikle sig til en mad-blog ;-))

Helle sagde ...

Haha, der blev du overrasket hva' :)
Jeg tør nu ikke love, at der kommer mange af den slags indslag, men nu får vi se...

Bettina sagde ...

Haha, Helle: "...og jeg er så ham, der vasker alt vores tøj."
*fnis*
Syn's det er meget hyggeligt med madindlæg på madblogs, bare det ikke er for mange OG at billederne ikke helt får overtaget, som de gør nogen steder. Fin balance her. :o)

Anne Lotte sagde ...

Uhm, er totalt fan af Årstiderne, og hvis vi havde råd, ville vi heller ikke spise andet end de grøntsager, der kommer i deres store mix-kasse.
Melder mig under fanerne her som fast læser. Vi lærere må jo holde lidt sammen ;-)

Thehuset sagde ...

Det ser godt ud! Er alt så med i kassen eller skal du selv (eller manden :)) ud og købe mystiske krydderier, som er dødvigtige eller andet? Så ryger det nemme jo lidt...?

Kh Laila