Første gang var i Holland, da jeg - for at imponere mine børn- tog en tur i den vildeste vandrutsjebane. Det har jeg skrevet om her.
Anden udfordring begik jeg i går, hvor vi var på en længere tur til det sydlige Belgien for at disse grotter, som Ægtemand ved flere lejligheder, havde udtrykt stort ønske om at besøge, når vi nu var i Belgien.
Hvis sandheden skal frem, talte han allerede sidste år, da vi var på ferie i Frankrig meget om bjerge og grotter, men det fik jeg stille afværget ved at tale udenom, glide af og lade det passere.
Her sidder vi og venter på toget, der skal fragte os op af bjerget, vi skal vandre 2 km tværs igennem. Altså indeni, mine damer og herrer!
Toget kørte pissehurtigt og jeg blev køresyg og var temmelig utilpas, da vi steg ud. Heldigvis var der en del ventetid foran grottens indgang, så jeg blev jeg frisk igen ved indånding af kølig bjergluft.
Vi blev (i en gruppe på ca. 30 personer) ført ind i grotten af en sød guide (jeg besluttede med det samme at hun var sød, for det var min klare overbevisning om, at hun var den, der skulle redde os, hvis noget gik galt).
Ind i mørket ad en smal sti, langsom gåsegang på de glatte fugtige stenbelagte stier. Jeg lukkede øjnene, bad fadervor, tog en dyb indånding og kiggede mig omkring.
Sådan her så der ud i den mange mange tusind år gamle grotte inde bjerget:
Dryp dryp dryp dryp. 2-3 cm pr. 100 år vokser de. Stalamitter (dem, der kommer nedefra og op) og stalakitter (dem der hænger oppefra og ned)
Hold nu kæft, hvor var det flot!
Det var så fascinerende, at jeg næsten glemte, hvor langt vi var kommet væk fra udgangen og ind i bjerget, og jeg glemte næsten, at jeg var bange.
Indtil et barn i flokken stillede et spørgsmål til guiden. På flamsk, forståes, men jeg kunne desværre godt forstå spørgsmålet.
Og endnu mere desværre fik jeg også fat i svaret.
Om der lever dyr herinde i grotten, blev der spurgt.
Ja. Det gør der. Sagde hun.
Flagermus sover her og flyver ind og ud. Andre dyr kommer ind udefra, men bliver ikke længe, for der er for mørkt og for koldt. Men de kan jo gå forkert. Mus, rotter, edderkopper og resten hørte jeg ikke, for det begyndte at suse for mine øre og vi var kun ca. halvvejs igennem de næsten to timer, det tog at vandre gennem bjerget.
Jeg havde fået tøjlet klaustrofobien og angsten for mørket (så mørkt var der jo heller ikke...) nu kunne jeg så fyldes af angst for at der pludselig ville komme en flagermus fisende henover hovedet på mig eller endnu værre, en rotte pilende mellem mine ben.
Der skete heldigvis intet og efter nogle minutter gled tankerne lidt til side, for jeg skulle jo snakke med børnene, pege og sige 'neeej se lige der, seee hvor flot det er'. Lillepigen, som altså kun er tre år, var så cool. Lige lidt for cool til min smag. Nej ikke løbe her, der er glat, nej uha ikke hen til den kant, der er vand dernede. Er meget meget taknemmelig for Ægtemands kølige, rationelle tilgang. Godt, han er der som modvægt til mine småneurotiske udfald.
Her er vi
Indrømmet: Det var en vildt spændende oplevelse og jeg er glad for at jeg tog med og facede min fear.
Så glad at jeg har besluttet at runde ferien af med en udfordring mere. En kulinarisk én af slagsen. Som handler om mit forhold til seafood! Et forhold, der i mange år har været aldeles anstrengt. Vi har bare ikke rigtig kunnet sammen, mig og seafood. Men nu er jeg i Belgien - og der er én ret, der bliver serveret alle steder, og som er en kendt specialitet.
Les moules frites.
Det vil jeg have til frokost i morgen. Wish me luck.
1 kommentar:
SÅ sejt!! Jeg havde ikke turdet!!! Får angstanfald, hjertebanken, sved på steder, jeg ikke har lyst til at tænke på..
Men du gjorde det!! Og næste gang bliver det nemmere!!
Pudsig sammensætning af muslinger og pommes frites, er spændt på dit næste indlæg!!
Jeg krydser fingre!
Lotte :O)
Send en kommentar